Min­dent el­lep­tek a kert­ben a csi­gák? Mu­tat­juk a leg­jobb trük­kö­ket

Min­dent el­lep­tek a kert­ben a csi­gák? Mu­tat­juk a leg­jobb trük­kö­ket

0

Házas és mez­te­len csi­gák in­vá­zi­ó­já­tól szen­vedsz? Húz­hatsz el­le­nük spéci csi­ga­ke­rí­tést is, drága pén­zért mér­gek­kel szór­ha­tod tele...

Házas és mez­te­len csi­gák in­vá­zi­ó­já­tól szen­vedsz? Húz­hatsz el­le­nük spéci csi­ga­ke­rí­tést is, drága pén­zért mér­gek­kel szór­ha­tod tele a ker­ted. Mi in­kább más mó­do­kat aján­lunk. Ga­ran­tál­tan be­vált, remek vé­de­kező mód­sze­re­ket.

Te mindent megtettél már: felszórtad az ágyások közét a téli kandallótűzből összegyűjtött fahamuval. A húsvéti tojások héját is porrá törted, mégsem szűnt meg a nyálkás nyom a kéretlen látogatók után. Az összerágott gyökerek, levelek, szárak szörnyű látványáról nem is beszélve.

Ahelyett, hogy naponta körbehajlonganád a kertedet, add ki a munkát hatékonyabb élőlényeknek. Szerezz be vagy kérj kölcsön egy pár futókacsát. Nagy étvágyú, szorgos csigaevők.

Ha nem üldözted el az összesvakondot, ők is segítenek. Egyik kedvenc táplálékuk a csiga. A sün is szereti, meg avarangy és a gyík is.

Vesd be a sört

Tölts meg félig sörös vízzel egy nagyobb konzervdobozt vagy egy levágott műanyag flakont, vödröt, és ásd el a veteménytől távol. A teteje a földdel legyen egy szintben.

Az éjszakai tivornya (a csigákról beszélünk!) után gyűjtsd össze a boldog halált halt, mámorba fulladt társaságot.

Egyébként nem az alkohol, hanem a sörben lévő élesztő vonzza őket. Ha szigorúan antialkoholista vagy, szimplán élesztős vizet adj nekik.

   

NEDVES RONGY

A csigák éjjel indulnak portyázni.  Szeretik a hűvös, nedves helyeket.

Ezt a tulajdonságukat használd fel ellenük.

 

Teríts meg nekik az utolsó vacsorájukhoz: keríts egy rongyos törülközőtvagy kimustrált mackófelsőt. Nedvesítsd be, és terítsd le a vadászterületükön. Reggel felhajtva a textíliát szedegesd össze az önként jelentkezőket. Az, hogy mit csinálsz velük, már rád van bízva.

ERŐS ILLATÚ NÖVÉNYEK

A paradicsom, hagyma, begónia, fekete ribiszke, zsálya és más fűszernövények, mustár, izsóp, sarkantyúka csigariasztóként is működik.

Ültess belőlük szegélyt a megvédendő növények köré. Ilyen védelem mellett a csiga elviselhetetlennek találja majd a kerted szagát. Inkább megy a szomszédba.

FOKHAGYMAPERMET

Törj össze 2-3 fej fokhagymát. 1 liter vízben forrald 5 percig. Hűtsd le, szűrd le. Tartsd hűtőszekrényben. Ebből a keverékből adj 1 evőkanálnyit 1 liter vízhez. Rendszeresen permetezd be vele a növények leveleit.

Lefőzött kávéval elkevert vízzel is permetezheted a növényeket. Vagy a zaccot szórd a növények tövére.

ÖNTÖZÉS

Ha teheted, inkább reggel öntözz.

Így éjszakára nem teszed vonzóvá a területet a csigák számára.

VEGYSZERES IRTÁS

Na ez az, amit nem ajánlunk. Ha a konyhába szánt növények, saláta, répa stb. közelébe szórod, akkor bizony magadnak is ártasz.

Forrás: ripost.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!