MI FIZETJÜK RENGETEG UKRÁN NYUGDÍJÁT! Rengeteg ukrán kap Magyarországról nyugdíjat! Háromszoros nyugdíjat kapnak a mi adónkból, mint amennyit Ukrajnában kapnának! Nagyon érdekes cikk!

MI FIZETJÜK RENGETEG UKRÁN NYUGDÍJÁT! Rengeteg ukrán kap Magyarországról nyugdíjat! Háromszoros nyugdíjat kapnak a mi adónkból, mint amennyit Ukrajnában kapnának! Nagyon érdekes cikk!

0

Oszd meg kérlek Te is, hogy minél több emberhez eljuthasson! Köszönjük szépen a segítségedet!Mi fizetjük rengeteg ukrán nyugdíjátRengeteg ukrán kap...

Oszd meg kérlek Te is, hogy minél több emberhez eljuthasson! Köszönjük szépen a segítségedet!

Mi fizetjük rengeteg ukrán nyugdíját

Rengeteg ukrán kap Magyarországról nyugdíjaíjat. Ehhez egy állandó bejelentett magyar lakcím kell csak, írja a Figyelő.
A lap szerint továbbra sem tudni semmit arról a felmondott kormányközi egyezményről, amely alapján külföldi állampolgárok Magyarországról kaphatnak nyugdíjat. Az átjelentkezési hullám a 2000-es évek óta tart.

Ukrajnában az átlagnyugdíj 30 ezer forintnak megfelelő hrivnya, viszont egy magyarországi lakcímmel ugyanez az összeg ennek a háromszorosa. Az érintettek 99 százaléka Kisvárdán vagy Nyíregyházán nyit bankszámlát, és oda kapják a járandóságukat.
A Bajnai-kormány az Ukrajnával kötött egyezmény felmondását letárgyalta, de a Fidesz-kormány alatt az ügy újra a süllyesztőbe került.

A Figyelő szerint nemcsak magyar származású, hanem más nemzetiségű ukrán állampolgárok is kérelmezik az állampolgárságot, ezt pedig a magyar hatóságok képtelenek kiszűrni. Ezzel egyébként leginkább az Alkotmányvédelmi Hivatalnak kellene foglalkoznia.
Ehhez képest egész iparág épült a külföldi magyarok állampolgársági jogának megadásárára. Cégek igazolnak magyar felmenőket, sőt, még az állampolgári eskü szövegét is betanítják.
A szerződés hatályban tartása felháborodást kelt az Ukrajnával szomszédos magyar területeken, mert az Orbán-kabinet sokaktól elvette a rokkantnyugdíjat vagy a korhatár előtti nyugdíjat.


Az ott élők szerint azoknak adják a pénzt, akik talán soha egy napot sem dolgoztak Magyarországon, akik pedig évtizedeket lehúztak, meglehet, soha nem lesz nyugdíjuk.
A nyugdíjfolyósító igazgatóság és a központi lakcímnyilvántartó egyelőre nem reagált az ügyben, de annyi biztos, hogy a 2010-es kormányváltás előtt ukrán állampolgároknak évente 7 milliárd forintot fizettek ki nyugdíj címén.
Az Ukrán Állami Nyugdíjalap kárpátaljai főosztálya szerint Magyarországról évente átlagosan több mint 600 megkeresés érkezik a biztosítási idő igazolására vonatkozóan, amit azután figyelembe vesznek az ottani nyugdíj megállapításakor, körülbelül ennyien kérelmezik Ukrajnából a magyar nyugdíjat. Az ukrán nyugdíjhatóság tavaly év végéig több mint 7000 személy számára készítette el az erre vonatkozó dokumentumokat.

Forrás: figyelo.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!