Holland politikus: “Mecseteket bezárni, burkát betiltani, menekültközpontokat megszüntetni”

Holland politikus: “Mecseteket bezárni, burkát betiltani, menekültközpontokat megszüntetni”

0

Geert Wilders a Holland Szabadságpárt vezetője győzelme esetén Hollandia összes mecsetének bezáratását, a fejkendő közhivatalokban történő...

Geert Wilders a Holland Szabadságpárt vezetőtője győzelme esetén Hollandia összes mecsetének bezáratását, a fejkendő közhivatalokban történő viselésének betiltását helyezte kilátásba, és azt ígérte, hogy nem térhetnek majd haza azok a holland állampolgárok, akik Szíriában harcoltak. Azt is megígérte, hogy “iszlámtalanítja” az országot, lezárja Hollandia határait a muszlim menedékkérők előtt és becsukatja a menekültbefogadó központokat.

Wilders iszlámellenessége köztudott Hollandiában. A politikus többször kritizálta az iszlám vallást, szerinte ha a muszlimok Hollandiában szeretnének maradni, a Korán legalább felét el kéne tüntetni, annyira borzalmas dolgokat tartalmaz. A politikus 2007-ben nyílt levélben kérte a könyv betiltását, és Adolf Hitler Mein Kampf című művéhez hasonlította. Wilders szintén megsértette a holland muszlim közösséget, amikor Mohamed prófétát az Ördögnek nevezte. Iszlámellenessége erős bevándorlóellenességgel párosul, hiszen többször kezdeményezte, hogy a bevándorlóknak fizetni kellene azért, hogy hagyják el Hollandiát.

Geert Wilders felesége a magyar származású Márfai Krisztina. A pár 1992-ben házasodott össze.

Forrás: vs.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!