Figyelem!13 fok és 80km/órás szélvihar jön!

Figyelem!13 fok és 80km/órás szélvihar jön!

0

A kellemes vénasszonyok nyarának egy vasárnap délután érkező hidegfront vet véget. A Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet, de keleten, délkeleten...

A kellemes vénasszonyok nyarának egy vasárnap délután érkező hidegfront vet véget. A Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet, de keleten, délkeleten még mindig mérhetünk majd 25-27 fok körüli maximumokat. A felhőzet fokozatosan megnövekszik, délután pedig a Dunántúlon már csapadékra is számítani kell eső, záporok formájában, de helyenként az ég is megdörrenhet. Az esti, éjszakai órákban a csapadékmező fokozatosan halad majd kelet felé. Délután északnyugaton márészaknyugatira fordul a szél, mely megélénkül, helyenként megerősödik, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk szélfordulásra, feltámadó légmozgásra.

A jövő hét első két napján gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég, ismétlődő esőre, záporokra is számítani kell, főként kedden. Az nyugati-északnyugati szél tovább erősödik, bár hétfőn és kedden még csak kevés helyen lehetnek viharos széllökések, szerdán azonban kellemetlenül szeles lesz az idő az országban, a Dunántúlon a magasabban fekvő helyeken

akár 80 km/h körüli széllökésekkések

is előfordulhatnak. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, hétfőn 14-22 fok közötti értékeket mérhetünk, kedden pedig újra sokfelé hideg lesz a reggel, és napközben mindössze 12-18 fok közötti maximumokra van kilátás.

A jelenlegi számítások szerint a hét közepén tovább hűl a levegő, kifejezetten szeles, már-már hideg, időnként csapadékos idő körvonalazódik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!