Kezdőlap » Tag Archives: Tudomány

Tag Archives: Tudomány

Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

A tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat vasárnap a Tudományok Fővárosa nevű rendezvényen Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatják be tevékenységüket.

Tovább »

Egérkísérlettel igazolták, hogy az elhízás rontja az ízlelést

Egérkísérlettel igazolták tudósok, hogy az elhízás rontja az ízlelést. A kutatók szerint ez az eredmény új irányt adhat az elhízottság kezelésének.

Tovább »

Öregedést irányító fehérjéket találtak magyar kutatók

Az öregedés folyamatában szerepet játszó emberi fehérjéket azonosítottak magyar kutatók matematikai elemzéssel - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Tovább »

Cambridge-ben temetik el Stephen Hawkingot

Cambridge-ben temetik el a múlt héten elhunyt világhírű elméleti fizikust, Stephen Hawkingot március 31-én - közölte a család kedden.

Tovább »

Az alacsony spermiumszám számos betegséggel állhat összefüggésben

Az alacsony spermiumszám egy sor betegséggel állhat összefüggésben - derült ki egy új tanulmányból, amely szerint a férfiak spermiumszáma sokkal pontosabb képet ad szervezetük általános egészségi állapotáról, mint az ondójuk minősége.

Tovább »

Tudott repülni a híres szárnyas dinoszaurusz

Tudott repülni, noha csak fácán módjára, vagyis hirtelen rugaszkodott el a talajtól és heves szárnycsapásokkal rövid távokat teljesített a híres szárnyas dinoszaurusz, az Archaeopteryx - írja a BBC egy új tanulmányt ismertetve.

Tovább »

Gyász! Meghalt Stephen Hawking, a világhírű fizikus

Meghalt Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus. A 76 éves tudós szerdára virradóra hunyt el cambridge-i házában - közölte családja.

Tovább »

Ezen múlhat az időskori izomgyengülés!

Az idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése egy nemzetközi kutatócsoport szerint.

Tovább »

Sikerült belesniük a kutatóknak a Jupiter felhői alá

Folyékony hidrogén és hélium örvénylő keveréke, valamint futóáramlatok rejlenek a Jupiter felhői alatt - számoltak be friss eredményeikről az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakemberei, akik a gázóriás körül keringő Juno űrszonda révén nyertek egyedülálló bepillantást a planéta belső szerkezetébe.

Tovább »

Csak pár ezer dollárt ért Einstein pár sora Jeruzsálemben

Mindössze 6100 dollárt (mintegy másfél millió forintot) ért Albert Einstein kézírásos üzenete egy jeruzsálemi árverésen

Tovább »