Kezdőlap » Tag Archives: Oktatás

Tag Archives: Oktatás

700 millióval támogatta a szatmárnémeti iskola felújítását a magyar kormány

A következő négyszáz évhez kívánt sikert Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán a partiumi Szatmárnémetiben, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium felújított épületének avatóünnepségén.

Tovább »

A világ kétszáz legjobb intézménye közé került a Semmelweis Egyetem

Bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé orvostudományi és a gyógyszerészeti területen a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) listáján - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

Tovább »

Elfogták a feltételezett michigani gyilkost

Elfogták szombat hajnalban a Közép-michigani Egyetemen történt kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a 19 éves James Eric Davist - közölték a michigani hatóságok.

Tovább »

Lövöldözés volt egy michigani egyetemen

Lövöldözés történt egy egyetemen Michigan szövetségi államban pénteken.

Tovább »

Egy ghánai tanár az internet új hőse

Richard Appiah Akotot az oktatás és a tanárok hősének tartja az internetező társadalom. A fiatal pedagógus ugyanis úgy próbálta bemutatni Kumasi egyik iskolájának diákjainak a Word szövegszerkesztőt informatika órán, hogy az egész kezelőfelületet felrajzolta a táblára.

Tovább »

Balog: A tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügy

A tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, és az a cél, hogy minél többen jussanak hozzá azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a tehetség kibontakoztatásához elengedhetetlenek - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Tovább »

Milliárdos fejlesztés részeként újul meg egy budapesti két tannyelvű iskola

Többmilliárdos fejlesztés részeként újul meg a budapesti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium energetikai rendszere és kap négy újabbat a meglévő 24 tanterem mellé az intézmény - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken, sajtótájékoztatón.

Tovább »

Soltész: 330 millió forint kiegészítő támogatást kapnak a nemzetiségi iskolák és óvodák

A nemzetiségi iskolák és óvodák 330 millió forint kiegészítő támogatást kapnak 2018-ra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a támogató okiratok átadásakor a Parlamentben.

Tovább »

Sikerült megakadályozni egy iskola lövöldözést Kaliforniában

A hatóságok sikeresen elejét vették egy lőfegyveres tömeggyilkosságnak egy dél-kaliforniai középiskolában - közölte kedd este a Los Angeles megyei seriff hivatala.

Tovább »

Csütörtök éjfélig lehet a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezni

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Tovább »