Kezdőlap » Tag Archives: diplomácia

Tag Archives: diplomácia

Trump találkozna Putyinnal

Donald Trump amerikai elnök megerősítette, hogy "a nem túl távoli jövőben" találkozhat Vlagyimir Putyinnal.

Tovább »

Szijjártó Péter: A migráció rossz és veszélyes

A magyar kormány a migrációt rossz és veszélyes folyamatnak tartja, soha nem fog azokkal egyetérteni, akik jónak mondják, szervezik és ösztönzik - hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Genfben az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában Magyarországnak a migrációról szóló kormányjelentését védve, kérdésekre reagálva.

Tovább »

Szijjártó az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában: A biztonság mindenek előtt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Genfben Magyarországnak a migrációról szóló kormányjelentését magyarázta és védte az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága előtt, többször is leszögezve, hogy a legfontosabb kormányfeladat: biztosítani a biztonsághoz való jogot.

Tovább »

Konkrét lépéseket vár Japán Észak-Koreától a nukleáris leszerelés érdekében

A nukleáris leszerelést szolgáló konkrét lépésekre szólította fel Észak-Koreát kedden Abe Sindzó japán kormányfő.

Tovább »

Török-magyar védelmi együttműködés erősítéséről tanácskoztak Budapesten

Törökország és Magyarország védelmi együttműködésének erősítéséről tanácskozott a két ország védelmi minisztere csütörtökön Budapesten.

Tovább »

Csúcstalálkozót tart áprilisban Szöul és Phenjan, Trump üdvözölte a bejelentést

A Kék Ház, a szöuli elnöki hivatal keddi közlése szerint csúcstalálkozót tart Szöul és Phenjan Észak- és Dél-Korea határán áprilisban, Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében üdvözölte a fejleményeket.

Tovább »

Csúcstalálkozót tart áprilisban Szöul és Phenjan

Csúcstalálkozót tart Szöul és Phenjan Észak- és Dél-Korea határán áprilisban - jelentette be kedden a Kék Ház, a szöuli elnöki hivatal miután visszatért Észak-Koreából Mun Dzse In dél-koreai elnök küldöttsége.

Tovább »

Phenjan szerint Észak- és Dél-Korea megállapodott egy csúcstalákozó szándékáról

"Kielégítő" megállapodáshoz vezettek Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és a Mun Dzse In elnök által Phenjanba menesztett dél-koreai küldöttség tárgyalásai, egyebek közt egy csúcstalálkozó szándékáról - közölte kedden az észak-koreai állami média.

Tovább »

Kövér: Az egész kontinens megerősödéshez hozzájárulhat a V4

A V4-nek nemcsak a közös érdekek védelme a fontos, munkájával hozzájárulhat az egész európai kontinens megerősödéséhez - mondta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten.

Tovább »

Szijjártó: Hatalmas gazdasági lehetőség a Nyugat-Balkán uniós csatlakozása

Hatalmas gazdasági lehetőséget rejt magában a Nyugat-Balkán uniós csatlakozása, ugyanakkor komoly problémát okozhat, ha ezek az országok az EU-n kívül maradnak - hangsúlyozta a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Konrad-Adenauer-Stiftung budapesti irodája által szervezett csütörtöki konferencián Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Tovább »