Kezdőlap » Külföld » Sorosék újra bevásárolták magukat a lengyel médiapiacba

Sorosék újra bevásárolták magukat a lengyel médiapiacba

Az amerikai milliárdoshoz köthető egyik cég 40 százalékos részesedést vásárolt a Rzeczpospolita kiadásával foglalkozó lengyel vállalatban – írja a Bloomberg.

A Soros György alapítványa által támogatott egyik cég előzetes megállapodást írt alá az egyik vezető lengyel napilap kiadójában való részesedés megvásárlásáról – számol be a Bloomberg. Az amszterdami székhelyű Pluralis BV a Rzeczpospolita napilapot tulajdonló Gremi Media negyven százalékához jut hozzá, ez lesz egyébként a harmadik olyan üzlet a lengyel médiapiacon az elmúlt öt évben, amelyben az amerikai milliárdos filantróp részt vesz. Az árat nem hozták nyilvánosságra.

Az MDIF, amely Soros Nyílt Társadalom Alapítványait is a finanszírozói között tartja számon, befektetője a lengyel Radio Zetnek és harmadik legnagyobb részvényese az Agora SA-nak, a Gazeta Wyborcza napilap kiadójának, amely szemben áll a Lengyelországot 2015 óta kormányzó jobboldali koalícióval.

A hírügynökség azt írja, Soros, aki régóta támogatja a demokratikus ügyeket a volt kommunista keleti blokkban, segíti a független médiát, amelyet a nacionalista és populista politikai erők támadnak. A Bloomberg szerint a kormányzó Jog és Igazságosság párt hatalomra kerülése óta a közszolgálati műsorszolgáltatókat politikájuk szócsöveivé alakította át.

Nyitókép: AFP

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Idén is elindult a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egyik sikeres programja

A versenytémák között szerepelnek banki-befektetési-biztosítási feladványok, de kripto és tőzsdei kérdések is.

Ilyenek lettek volna a világ legismertebb logói, ha a középkorban születnek meg

Audi, Playboy, Puma, Lacoste, Youtube, Instagram, Starbucks, Windows. The post Ilyenek lettek volna a világ legismertebb logói, ha a középkorban születnek meg first appeared on 24.hu.

Nemzetközi porondra léphet a magyar innováció

Együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága ...

Már a Fed is küzd az infláció ellen

Megtartotta idei első kamatdöntő ülését a Fed, és ugyan váratlan ...

„A posztkommunista struktúrák megtörése zajlik a médiában”

– Médiahelyzet: Túlsúly, vagy egyensúly? – ezzel a címmel tartotta ...