Kezdőlap » Belföld » Kövér László szerint az ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági veszély, a megoldást a titkosszolgálatoktól várja

Kövér László szerint az ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági veszély, a megoldást a titkosszolgálatoktól várja

Egy kiszivárgott hangfelvételen hallható, ahogy a házelnök arról beszél a titkosszolgálati vezetőknek, hogy az ellenzék olyan „nemzetbiztonsági kockázat”, amely Magyarországot „fenyegeti”.

Pegasus-ügy

Az elmúlt évek legkomolyabb lehallgatási botrányát szellőztette meg egy nemzetközi oknyomozó együttműködés keretében a Direkt36. Mint kiderült, számos országban ismert újságírók, üzletemberek és ügyvédek százainak mobiltelefonjára telepíthették az izraeli NSO Group Pegasus nevű kémszoftverét, amit minden jel szerint a magyar állam is bevethetett. A botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Kövér László házelnök egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint arról beszélt a titkosszolgálati vezetőknek zárt ajtók mögött, hogy jelenleg az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt az ország számára, és elmondta, ennek a „kockázatnak” a kezelésében számít a titkosszolgálatokra – írja a felvételt megszerző Direkt36.

A beszéd még 2020. február 28-án hangzott el az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen, de korábban semmilyen nyoma volt egyik kormányzati oldalon sem, azonban amikor a Direkt36 kérdéseket tett fel a kapcsán Kövér Lászlónak, hirtelen megjelent a szöveg leirata Bayer Zsolt blogján, és visszadátumozva felkerült Kövér honlapjára is.

Kövér azzal kezdte a beszédét, hogy elmondta, szerinte ma „két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.” A Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”, de „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ez után kijelentette, hogy

én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti.

Kövér az ellenzéket a kommunista Kun Béla mozgalmához hasonlította, akik „internacionalista segítséggel” akarják „lezárni az osztályharcot”.

Kövér László mindezek miatt közölte a titkosszolgálati vezetőkkel: tőlük várja a megoldást a problémára, a legfontosabb pedig az, hogy lojálisak legyenek az állammal és a nemzettel szemben.

A Direkt36 emlékeztet: Kövér szavai már csak azért is kérdéseket vetnek fel, mert a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény kifejezetten kimondja, hogy a szolgálatok egyik legfontosabb feladata „a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokrácia” védelme.

A lap azt írja, ugyan Kövér nem fogalmazta meg, konkrétan milyen lépéseket vár a titkosszolgálatoktól, de azóta kiderült, hogy az elmúlt években a Pegasus kémszoftverrel valóban célba vettek magyar ellenzéki politikusokat, illetve a környezetükhöz tartozó embereket, politikai tanácsadókat, újságírókat. Hogy a magyar állam megvásárolta a kémszoftvert, azt nemrég Kósa Lajos is megerősítette.

A beszéd teljes felvétele itt hallgatható meg:

[embedded content]

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Idén is elindult a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egyik sikeres programja

A versenytémák között szerepelnek banki-befektetési-biztosítási feladványok, de kripto és tőzsdei kérdések is.

Ilyenek lettek volna a világ legismertebb logói, ha a középkorban születnek meg

Audi, Playboy, Puma, Lacoste, Youtube, Instagram, Starbucks, Windows. The post Ilyenek lettek volna a világ legismertebb logói, ha a középkorban születnek meg first appeared on 24.hu.

Nemzetközi porondra léphet a magyar innováció

Együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága ...

Káromkodás miatt tiltották meg a Pulitzer-díjas, holokauszt-képregény tanítását egy amerikai iskolában

A tanárok a helytelen szóhasználaton túl a meztelenséget is kifogásolták a műben. The post Káromkodás miatt tiltották meg a Pulitzer-díjas, holokauszt-képregény tanítását egy amerikai iskolában first appeared on 24.hu.

David Beckham lánya kis híján összetörte apja szívét

A világ egyik legismertebb volt sportolója, David Beckham bekeményített. Az ...