Kezdőlap » Belföld » Kövér arra utalt a titkosszolgálati vezetőknek tartott beszédében, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt

Kövér arra utalt a titkosszolgálati vezetőknek tartott beszédében, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt

A másfél évvel ezelőtti felvételt a Direkt36 hozta nyilvánosságra szombaton. Csütörtökön rákérdeztek Kövér hivatalánál a 2020-as beszédre, annak leiratát pedig még aznap közzétette a blogján Bayer Zsolt.

Zárt ajtók mögött mondott beszédet Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetői előtt az Alkotmányvédelmi Hivatal új székházában tavaly február végén.

A Direkt36 egy birtokába került felvétel alapján arról ír, hogy Kövér ezen az eseményen politikai jellegű üzenetet fogalmazott meg, és bár nem nevezett meg pártokat és politikusokat, félreérthetetlenül utalt arra, hogy

szerinte a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára.

A Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa arról beszélt, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik, a politika másik része viszont az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

[embedded content]

Kövér beszédében kijelentette azt is, hogy épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

A rendezvény nem volt nyilvános, nem jelentek meg róla beszámolók a kormánypárti sajtóban sem, és Kövér László honlapján sem. Amikor viszont a Direkt36 kérdéseket tett fel a felvétellel kapcsolatban váratlanul közzétette a több mint másfél évvel ezelőtti beszéd leiratát a blogján Bayer Zsolt kormánypárti publicista, a beszéd szövege pedig megjelent Kövér honlapján is. A kérdésekre viszont nem kapott választ a portál.

A felvétel persze az elmúlt hetek, hónapok történései után különösen érdekes. Nemrég derült ugyanis ki, hogy a Pegasus kémszoftverrel célba vettek magyar ellenzéki politikusokat, környezetükhöz tartozó embereket és kormánykritikus újságírókat is.

Kövér László teljes beszéde:

[embedded content]

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.

Újra mozivásznon a Queen legendás budapesti koncertje

A magyar popkultúra és rocktörténet egyik legjelentősebb mérföldköve minden kétséget ...

Pénzbüntetéssel sújtotta az NMHH a Pesti TV-t

Majd kiosztott két rádiós frekvenciát. The post Pénzbüntetéssel sújtotta az NMHH a Pesti TV-t first appeared on 24.hu.

Varga Mihály: Elérhető az ötmilliós foglalkoztatás

Van még tartalék a magyar munkaerő-piacon? Elérhető az 5 milliós ...

Szijjártó: A tavalyi rekordév után az idei is rendkívül sikeres lehet gazdaságilag

2022. január 27., csütörtök 14:47 | MTI A minisztérium közleménye ...