Kezdőlap » Belföld » Újabb külföldre menekülő embercsempészt tartóztattak le a rendőrök

Újabb külföldre menekülő embercsempészt tartóztattak le a rendőrök

A rendőrök a Liszt Ferenc reptéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött és elfogott iraki férfit,akit ezután le is tartóztattak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai október 14-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött, és a belga hatóságok által elfogott gyanúsítottat, akit a bíróság október 16-án letartóztatásba helyezett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt körözött férfitForrás: polic.hu

A bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folyamatban lévő nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elfogott iraki férfi 2019 decemberében két alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat Domaszék térségéből Ausztriába.

Az elfogott iraki férfi több alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat.Forrás: Origo

A férfi elfogása egyben azt is jelenti, hogy az eljárás immár 21 fő gyanúsítottal szemben folyik tovább, és a nyomozó hatóság az ügyben keletkezett iratokat várhatóan még idén vádemelési javaslattal továbbítja a nyomozást felügyelő Szegedi Járási Ügyészség részére.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

A lengyel kormányfő bírálta a német kancellárt, amiért tárgyalt Lukasenkával

Mateusz Morawiecki szerint Merkel ezzel legitimálta a belarusz rezsimet, miközben ...

Akkora a hiány magyar szakmunkásból, hogy már az oktatásba is külföldieket hoznának

Ráadásul a magyar építőipar hatékonysága is nagyon alacsony, így hiába van jelen 40 ezer külföldi szakmunkás, még ez sem elég.

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan

A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban. 

Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba

Még várnak a megerősítésre, de nagyon erős a gyanú. The post Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba first appeared on 24.hu.

Lewandowski megmutatta, hogy bárhonnan tud zseniális gólokat lőni – videó

A Bayern München labdarúgócsapatának legnagyobb sztárja, az Aranylabdára is esélyes ...