Kezdőlap » Belföld » Minden eddiginél többen szavaztak az előválasztás utolsó napján

Minden eddiginél többen szavaztak az előválasztás utolsó napján

Több mint 118 ezren voksoltak szombaton az ellenzék miniszterelnök-jelöltjére, az előválasztás második fordulójában így összesen 662 ezren vettek részt.

Az ellenzék által szervezett előválasztás utolsó napján 118 415-en adták le voksukat a miniszterelnök-jelöltekre; helyszínen, papíron 88 380-an, online pedig 30 035-en szavaztak – közölte az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB).

Az országos előválasztás történetében a szombati részvételi adatok minden eddigit megdöntöttek. Az összesített részvétel a második fordulóban így 662 016 főre nőtt, ami csaknem 30 ezer fővel nagyobb részvételt jelent, mint az első forduló 633 ezres részvétele. Ugyanakkor ennél a 30 ezernél jelentősen nagyobb volt azok száma, akik csak a második fordulóban szavaztak: az elmúlt egy hétben összesen 219 991 új szavazó adta le a voksát élőben vagy online.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton a szavazás véghajrájában egy támadás miatt külföldről elérhetetlenné vált a szavazórendszer, és a belföldi online szavazás is nehézkessé vált egy időre. Volt olyan helyszín is, ahol pedig fideszes standokkal vették körül az előválasztási sátrat.

Szombat este véget ért az előválasztás; a szavazatokat ma reggel kezdik el számolni, az eredményeket a nap folyamán az OEVB delegáltjai jelentik majd be, a végeredményről pedig sajtótájékoztató keretében számolnak majd be. A nap során a hvg.hu is folyamatosan közli majd a részeredményeket és persze a végeredményt is.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba

Még várnak a megerősítésre, de nagyon erős a gyanú. The post Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba first appeared on 24.hu.

Zacher Gábor: Nagyon várom már, hogy mikor lesz a magyar alkoholista is hungarikum

Megvannak a Szétcsúszva program felmérésének eredményei. The post Zacher Gábor: Nagyon várom már, hogy mikor lesz a magyar alkoholista is hungarikum first appeared on 24.hu.

Nemüket megváltoztató gyermekek és szülő férfiak

2021. november 27. 11:40 „Nem engedhetjük, hogy Magyarországon is ez ...

Nemüket megváltoztató gyermekek és szülő férfiak – videó

Nyugaton már megcsinálták, ezt akarják tenni a mi gyerekeinkkel is - mutat rá felkavaró videójában az Alapjogokért Központ.

Fideszes propagandára költik Fonyódon a támogatást, amit a Norvég Alap helyett hoztak létre

Elköltenek nyolcmillió forintot a meghívott „jobboldali gondolkodású” vendégek kifizetésére, vendéglátásra és reklámra, hogy Rudán Joe elmondhassa, „járt párszor” Budapesten, és borzasztó, ami ott megy.