Kezdőlap » Gazdaság » Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Egyelőre csak azt tudjuk, hogy a kormány előtt lévő, 5-8 évre szóló reptérfejlesztési stratégia az üzleti járatoknak akar kedvezni. Ez nem pontos megfogalmazás, mert üzleti lehet az üzleti kisgépek (business jet) forgalma is, de inkább az áruforgalmi jelző lett volna szerencsésebb. A tervekről röviden beszélt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára a heti budapesti Kelet-Európai Intermodális Konferencián.

"Nem kell mindenhova nagygépes kapacitású repülőtér, de Nyíregyházának kell egy tisztességes, másfél kilométer hosszú kifutópályájú repülőtér, hogy ha üzleti partnerek érkeznek, például a fejlesztés alatt álló záhonyi térségbe, akkor ne kelljen Budapestről, vagy Debrecenből autózniuk" - hangsúlyozta az államtitkár a kiadott sajtóanyag szerint.

A Vidéki Repülőterek Szövetsége egyébként szeptember végén Nyíregyházán ülésezett, ott – legalábbis a nyiregyhaza.hu tudósítása szerint – az ipari park potenciális befektetőinek a kiszolgálása szempontjából a business jetek érkezésének a megkönnyítését emelték ki.

Tavasszal így parkoltak a járvány miatt a repülőgépek Debrecenben (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Tavasszal így parkoltak a járvány miatt a repülőgépek Debrecenben (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Elhibázott és szembemegy minden fenntarthatósági szemponttal, amit elvileg a kormány is hangoztat” – reagált a friss bejelentésre Simon Gergely, a Greenpeace szakértője.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU-ban, így Magyarországon is, a légi közlekedés indokolatlan előnyöket élvez a vasúttal szemben. A repülőterek hatalmas pluszforgalmat generálnak a földön is, nem beszélve arról, hogy a repülőgépek a légszennyezés bajnokai a rendkívül magas károsanyag-kibocsátásukkal, utalt Simon a Transport & Environment (TE) szakértői lobbicsoport szeptember végi jelentésére, mely szerint az öt legforgalmasabb európai repülőtér CO2-kibocsátása együttesen nagyobb, mint Svédország egészének a károsanyag-kibocsátása.

Pusztán a logisztikai oldalt nézve nehezen értelmezhető, hogy mondjuk egy ázsiai cargo légitársaság (ilyenből egyre több jelent meg a magyar piacon az elmúlt években), amelyik az Európai Unió ezen térségébe rendszeres járatot közlekedtet, miért akarna Budapesten kívül bázist létesíteni.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

A lengyel kormányfő bírálta a német kancellárt, amiért tárgyalt Lukasenkával

Mateusz Morawiecki szerint Merkel ezzel legitimálta a belarusz rezsimet, miközben ...

A Kékesen és Sopronban is havazott, holnap is kifehéredhet a táj

Újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Az eső mind több helyen vált át havazásba.

Napi balfék: Márki-Zay Péter megszólítja az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba

Még várnak a megerősítésre, de nagyon erős a gyanú. The post Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba first appeared on 24.hu.

Lewandowski megmutatta, hogy bárhonnan tud zseniális gólokat lőni – videó

A Bayern München labdarúgócsapatának legnagyobb sztárja, az Aranylabdára is esélyes ...