Kezdőlap » Gazdaság » Véletlenül lemosták a műalkotásokat a falról Cardiffban

Véletlenül lemosták a műalkotásokat a falról Cardiffban

Egy félreértés miatt a takarítószolgálat lemosta a Cardiff belvárosának szürke oszlopait díszítő street art alkotásokat.

"Teljesen kizsigerelve érzem magam, nem tudom elhinni. Öt napomba, és naponta 12-16 órába került (a munka)" - írta a felháborodott street art művész, Beth Blandford, miután megtudta, hogy a Cardiff egyik épületének betonoszlopára festett művét eltávolították.

Mint kiderült, teljesen véletlenül pucolták le három női street art alkotó munkáját az oszlopokról a walesi városban, a munkákat a PWSH nevű alkotói csoporttól megrendelő cég és a takarítószolgálat között ugyanis némi félreértés adódott - számol be róla a BBC.

A színessé varázsolt oszlopoknak épp az lett volna a célja, hogy barátságosabbá tegyék a környéket, és felhívják a figyelmet a női, kisebbségben élő alkotókra. 

"Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos, mert láthatóvá teszi és megmutatja, milyen sokszínű is Cardiff. Különösen, hogy a művészek közül sokan, akik be voltak vonva a projektbe, munkásosztálybeliek vagy pedig kisebbségben élő csoportokból származnak" - mondta a street art projektről az egyik művész, a 20 éves Amber Forde.

A megrendelő elnézést kért az alkotóktól a hibáért.

* * * Ingatlanvásárláson gondolkodik?

A teljes futamidő alatt több millió forintot spórolhat egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelen, ha jól választ bankot. Hasonlítsa össze különböző pénzintézetek fix és változó kamatozású ajánlatait a hvg.hu és a Bank360 közös hitelkalkulátorával!

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Zacher Gábor: Nagyon várom már, hogy mikor lesz a magyar alkoholista is hungarikum

Megvannak a Szétcsúszva program felmérésének eredményei. The post Zacher Gábor: Nagyon várom már, hogy mikor lesz a magyar alkoholista is hungarikum first appeared on 24.hu.

Nemüket megváltoztató gyermekek és szülő férfiak

2021. november 27. 11:40 „Nem engedhetjük, hogy Magyarországon is ez ...

Fideszes propagandára költik Fonyódon a támogatást, amit a Norvég Alap helyett hoztak létre

Elköltenek nyolcmillió forintot a meghívott „jobboldali gondolkodású” vendégek kifizetésére, vendéglátásra és reklámra, hogy Rudán Joe elmondhassa, „járt párszor” Budapesten, és borzasztó, ami ott megy.

Betiltotta volna, de keleti vakcina mentette meg Korózs életét

A Drót emlékeztet arra, hogy a keleti oltóanyagok elleni támadásokat ...

Visszavonult az argentin fociválogatott korábbi sztárja

40 évesen visszavonult az 57-szeres argentin válogatott Maxi Rodríguez, aki ...