Kezdőlap » Külföld » Tömeges alkoholmérgezés történt Oroszországban

Tömeges alkoholmérgezés történt Oroszországban

Tizenhat ember halt meg az oroszországi Jekatyerinburgban alkoholmérgezés következtében.

Az Egységes Oroszország kormánypárt népi ellenőrzésért felelős helyi tisztségviselője, Dmitrij Csukrejev a TASZSZ-nak nyilatkozva elmondta, hogy a metanoltartalmú, pancsolt szeszt az uráli város egyik piacán árusították engedély nélkül. Az életveszélyes metil-alkoholt tartalmazó szeszes italt kimérő árust őrizetbe vették.

Nem ez az első eset, hogy többen egyszerre meghaltak alkoholmérgezésben az országban. A Moscow Times írja, hogy október elején 36 ember halt meg a pancsolt szesztől. 2016-ban a szibériai Irkutszkban több mint 60 ember halt meg alkoholmérgezésben. A lap felhívja arra a figyelmet, hogy Oroszországban 21 millióan élnek a szegénységi küszöb alatt, olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy normális minőségű vodkát vegyenek.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Akkora a hiány magyar szakmunkásból, hogy már az oktatásba is külföldieket hoznának

Ráadásul a magyar építőipar hatékonysága is nagyon alacsony, így hiába van jelen 40 ezer külföldi szakmunkás, még ez sem elég.

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan

A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban. 

A Kékesen és Sopronban is havazott, holnap is kifehéredhet a táj

Újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Az eső mind több helyen vált át havazásba.

Napi balfék: Márki-Zay Péter megszólítja az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Lewandowski megmutatta, hogy bárhonnan tud zseniális gólokat lőni – videó

A Bayern München labdarúgócsapatának legnagyobb sztárja, az Aranylabdára is esélyes ...