Kezdőlap » Kultúra » Újra nézhető a Barta Tamás-film, miután a Kúria felfüggesztette a bíróság erről szóló döntését

Újra nézhető a Barta Tamás-film, miután a Kúria felfüggesztette a bíróság erről szóló döntését

Miután korábban másodfokon jogerős bírósági ítélet született arról, hogy betiltják a Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmet, mivel Barta Tamás egykori üzlettársa a kép- és hangfelvételhez való jog érvényesítése iránt indított bírósági eljárást. Emiatt az alkotók, Hajdú Eszter rendező és Mester Sándor producer a Kúriához fordultak, amely most ideiglenesen felfüggesztette a másodfokú jogerős bírósági döntést. Ez azt jelenti, bizonytalan ideig újra nézhető a film (ezen a linken), ám ha a Kúrián az a döntés születik, hogy helybenhagyja a bíróság ítéletét, akkor a film jelenlegi formájában örökre be lesz tiltva, a vitás rész miatt, ahol a volt üzlettársa elmondja, hogy ő volt a Barta Tamás halála utáni nyomozás első számú gyanúsítottja, mert az egykori LGT-gitáros életét kioltó fegyveren rajta volt az ujjlenyomata.

A film készítői azt is mondják, másodfokon kérték a tárgyalások halasztását, mert a pandémia miatt nem tudtak Budapestre utazni Portugáliából, és ezért egyetlen tárgyaláson sem tudtak résztvenni a jogi procedúra egy éve alatt. Azonban keresetüket a bíróság nem vette figyelembe, a filmkészítők pedig hangsúlyozzák, hogy így nem tudták az igazukat az ügyben képviselni. Ők időközben elkezdtek dolgozni a folytatáson, a Lost in Los Angeles című második részén, melytől azt remélik, kiderül új információ Barta Tamás halálával kapcsolatban is.

x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin

Egy buszról hurcolták el őket. The post Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin first appeared on 24.hu.

Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Több sebből vérzik az az elképzelés, hogy felpörgessék a vidéki légikikötők forgalmát. Az áruforgalmat inkább vasútra kellene terelni a szakértők szerint, a jóval nagyobb utasforgalomhoz több és jobb helyi turisztikai szolgáltatások szükségesek.

Kiránduló idő lesz ma is, jövő héten 22 fok is lehet

Ma 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Tizenhét amerikai misszionáriusokat hurcoltak el Haitin

Az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak.

Ezrek tüntettek Svájcban a járványügyi intézkedések ellen

2021. október 17., vasárnap 06:46 | MTI A Keystone-SDA svájci ...