Kezdőlap » Kultúra » Patti Smith Budapesten lép fel októberben

Patti Smith Budapesten lép fel októberben

Patti Smith-koncert lesz október 13-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében az első ízben megszervezett Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében, adta hírül az MTI. A 74 éves amerikai énekes-dalszerző a poptörténelem egyik legfontosabb női előadója, emellett író, költő, képzőművész, aki nem fél szót emelni a társadalmi igazságtalanságok és problémák láttán. A punk keresztanyjaként is emlegetett legendás amerikai előadó első magyarországi koncertjét 1998-ban adta a Sziget fesztiválon.

Első lemeze, az 1975-ben megjelent Horses az egyik legfontosabb album a korszakban, melyben az akár önálló versként is helytálló dalszövegeket pedig zsigeri tehetséggel ötvözte a minimalistán egyszerű hangszereléssel. „Patti Smith megmutatta, mennyi rock and roll van a költészetben, és mennyi költészet van a rock and rollban. Patti Smith egy Rimbaud, Marshall erősítővel” – mondta XVI. Károly Gusztáv svéd király, amikor 2011 augusztusában átadta neki a svéd Polar Zenei Díjat.

A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjáról és eseményeiről itt találhatók további információk.

x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin

Egy buszról hurcolták el őket. The post Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin first appeared on 24.hu.

Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Több sebből vérzik az az elképzelés, hogy felpörgessék a vidéki légikikötők forgalmát. Az áruforgalmat inkább vasútra kellene terelni a szakértők szerint, a jóval nagyobb utasforgalomhoz több és jobb helyi turisztikai szolgáltatások szükségesek.

Kiránduló idő lesz ma is, jövő héten 22 fok is lehet

Ma 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Tizenhét amerikai misszionáriusokat hurcoltak el Haitin

Az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak.

Ezrek tüntettek Svájcban a járványügyi intézkedések ellen

2021. október 17., vasárnap 06:46 | MTI A Keystone-SDA svájci ...