Kezdőlap » Külföld » Nyolcvanéves Edmund Stoiber volt bajor kormányfő

Nyolcvanéves Edmund Stoiber volt bajor kormányfő

HSz
2021. szeptember 28. kedd. 16:51

Nyolcvanadik születésnapját ünnepli ma Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök, az utolsó politikus, akinek a vezetésével igazán nagy sikereket ért el a Keresztényszociális Unió (CSU). 

Stoiber 17 évesen lépett be a CSU-ba, 25 éven át volt a bajor kormány tagja, ebből tizennégy évig a Bajorország miniszterelnöke. Vezetésével a CSU 2003-ban kétharmados többséget szerzett a tartományi választáson.

Stoibert 2019-ben Áder János köztársasági elnök tüntette ki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatával. Az államfő akkor azt mondta, a politikusnak hatalmas szerepe van a szoros bajor-magyar kapcsolatok kialakításában. Stoiber 2019-ben felszólalt a berlini fal ledöntésének 30. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián, ahol úgy fogalmazott, a legfontosabb feladat az, hogy összetartsuk Európát.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

„Most eljött a mi időnk” – így gúnyolódtak a romba dőlt Vár láttán a kommunisták

Gúnyos, cinikus megjegyzések tömkelegét találni a romos Budavári Palotáról a ...

Tud valamit a 90 ezer forintos fogkefe, amit a 900 forintos nem?

A G7-et ingyen lehet olvasni, de nem ingyen készül. Támogass ...

Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Több sebből vérzik az az elképzelés, hogy felpörgessék a vidéki légikikötők forgalmát. Az áruforgalmat inkább vasútra kellene terelni a szakértők szerint, a jóval nagyobb utasforgalomhoz több és jobb helyi turisztikai szolgáltatások szükségesek.

Kiránduló idő lesz ma is, jövő héten 22 fok is lehet

Ma 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában

Legkevesebb hatan meghaltak a Paraguay-folyón. The post Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában first appeared on 24.hu.