Kezdőlap » Gazdaság » Megvannak a 45. Tisztelt Ász! tenisztorna győztesei Megvannak a 45. Tisztelt Ász! tenisztorna győztesei

Megvannak a 45. Tisztelt Ász! tenisztorna győztesei Megvannak a 45. Tisztelt Ász! tenisztorna győztesei

Ezen a hétvégén rendezték meg a férfi tenisz Laver Kupát, Bostonban. A Team Europe-ot az olimpiai bajnok Alexander Zverev mellett Danyiil Medvegyev, Sztefanosz Cicipasz, Andrej Rubljov, Matteo Berrettini és Casper Ruud alkották. A házigazda világválogatottban (Team World) Diego Schwartzman, Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Reilly Opelka, John Isner, valamint Nick Kyrgios lépett pályára.

A végül 14-1-es európai győzelemmel végződött csapatverseny szoros meccseket, ám európai fölényt hozott, de vasárnap délelőttig még nem dőlt el. Erről is sok szó esett a jelenlegi és volt parlamenti képviselők és állami vezetők Tisztelt Ász! tenisztornájának résztvevői között.

Forgács István versenyigazgató, a HGS PR Ügynökség ügyvezetője elmondta: a végig baráti hangulatú tenisztornán sokan régi ismerősként köszöntötték egymást, miközben új játékosokkal is bővült a mezőny. A teniszben szerzett jártasság alapján hat ágon folytak a mérkőzések. Élvezetes volt a játék, hiszen minden csoportba hasonló tenisztudású párosok neveztek. A kieséses szakaszban még szorosabb szettek következtek, küzdelmes labdamenetekkel, szép befejezésekkel. A mérkőzések között pedig jó hangulatú beszélgetéseket folytattak a résztvevők a Park Teniszklubban.

Az esemény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt.  

A versenyzők között voltak többek között Molnár Gyula (DK) és dr. Szűcs Lajos (FIDESZ-MPSz) országgyűlési képviselők, dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Csampa Zsolt a BM helyettes államtitkára, Hodruszky Csaba a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetője, dr. Kovács Árpád a Költségvetési Bizottság elnöke és dr. Nobilis Márton Pál az Agrárminisztérium miniszteri kabinetfőnöke.

A volt országgyűlési képviselők közül részt vettek: dr. Baja Ferenc (MSZP), Gúr Nándor (MSZP), dr. Karl Imre (MSZP), dr. Mádi László (FIDESZ MPSz), Márton Attila (FIDESZ-MPSz), dr. Molnár Attila (FIDESZ-MPSz, jelenleg Komárom polgármestere), Szabó István (FIDESZ-MPSz), dr. Varga István (FIDESZ-MPSz), Varga József (FIDESZ-MPSz) és Varga Zoltán (MSZP). Az egykori állami vezetők közül ott voltak: dr. Harcsár István volt sportállamtitkár (MSZP), dr. Kiss Elemér volt kancellária-miniszter (MSZP), László Csaba volt pénzügyminiszter (MSZP) és dr. Sonkodi Balázs volt miniszterelnökségi államtitkár (FIDESZ-MPSz).

A tenisztornát Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Parlament SE alelnöke nyitotta meg. A díjakat Csampa Zsolt a Parlament SE elnöke, Dollenstein Péter a Do-Beton Kft., tulajdonos-ügyvezetője, Nagyiványi György a Basic Line Kft. ügyvezető igazgatója, Justin István a Szamos Marcipán Kft. ügyvezető igazgatója, az Izsáki Házitészta Kft. képviseletében pedig Juhász Zsolt tulajdonos és Rácz Róbert kereskedelmi igazgató adták át.

A 45. Tisztelt Ász! tenisztorna ágainak győztesei:

Agassi ág: Mádi László – Justin István, Federer ág: Pintér Sándor – Nagyiányi Tamás, Sampras ág: Buda Dóra – Nagy Csilla, Nadal ág: Szűcs Gábor – Orodán Sándor, Djokovics ág: Nobilis Márton Pál – Tárczy György, Murray ág: Füredi Károly – Márton Kálmán

Az esemény kiemelt támogatói:

 • E.ON Hungária Zrt.
 • MVM NEXT Energiakereskedelmi Zrt.
 • Do-Beton Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Támogatók:

 • Basic Line Kft.
 • Horfer Serleg Kft.
 • Izsáki Házitészta Kft.
 • Szamos Marcipán Kft.

Média támogatók:

 • mfor.hu
 • MIX Magazin
 • piacesprofit.hu
 • privátbankár.hu
Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

„Most eljött a mi időnk” – így gúnyolódtak a romba dőlt Vár láttán a kommunisták

Gúnyos, cinikus megjegyzések tömkelegét találni a romos Budavári Palotáról a ...

Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin

Egy buszról hurcolták el őket. The post Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin first appeared on 24.hu.

Kiránduló idő lesz ma is, jövő héten 22 fok is lehet

Ma 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Tizenhét amerikai misszionáriusokat hurcoltak el Haitin

Az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak.

Ezrek tüntettek Svájcban a járványügyi intézkedések ellen

2021. október 17., vasárnap 06:46 | MTI A Keystone-SDA svájci ...