Kezdőlap » Belföld » Megújul a pápai katolikus nagytemplom

Megújul a pápai katolikus nagytemplom

MH/MTI
2021. szeptember 28. kedd. 18:33

Udvardy György a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a templomfelújítás nem csupán egy épület rendbehozatala, hanem az ember lelki javait is szolgálja. Mint elmondta, hosszú évek erőfeszítése előzte meg a munkálatok megkezdését.

Az egyház társadalmi szerepvállalásáról szólva azt emelte ki, hogy fontos szerepet vállalnak az oktatás területén, a közösségek megtartása, valamint a kulturális javak felújítása terén.

Az érsek közlése szerint a főegyházmegyében 74 templom újul meg. Egy ilyen templomba büszkén lépnek be az emberek, boldogabbá teszi a hívőket a környezet - jelezte Udvardy György, hangsúlyozva, hogy a jóért meg kell küzdeni.

„Küzdjünk az emberért, hogy boldog jövőnk legyen!” - fogalmazott.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt emelte ki, hogy a katolikus nagytemplom Pápa jelképe, a város központi terén van, így megújulása kiemelten fontos.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b3), valamint Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke (b), Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j3), Mail József plébános (j2) és Áldozó Tamás polgármester (j) a pápai Szent István vértanú-templomban

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b3), valamint Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke (b), Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j3), Mail József plébános (j2) és Áldozó Tamás polgármester (j) a pápai Szent István vértanú-templomban

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Tájékoztatása szerint a kormányzat az idén és jövőre 600-600 millió forinttal támogatja a munkálatokat. A tornyok után a homlokzat teljes felújítása következik, majd a templom környezetének rendezése és a templombelső renoválása.

Soltész Miklós közölte, hogy az elmúlt tíz évben 150 templom épült és 3 ezer újult meg, részben a magyar templomfelújítási program keretében. Az államtitkár méltatta a templomok felújítását végző szakemberek munkáját és a Veszprémi Érsekség lelki megújulásra irányuló törekvését.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy 250 éve kezdődött a pápai katolikus nagytemplom építése, ami 15 éven át zajlott. Ismertetése szerint az ország egyik legnagyobb temploma 42 méter hosszú, 22 méter széles és 61 méter magas.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin

Egy buszról hurcolták el őket. The post Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin first appeared on 24.hu.

Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Több sebből vérzik az az elképzelés, hogy felpörgessék a vidéki légikikötők forgalmát. Az áruforgalmat inkább vasútra kellene terelni a szakértők szerint, a jóval nagyobb utasforgalomhoz több és jobb helyi turisztikai szolgáltatások szükségesek.

Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában

Legkevesebb hatan meghaltak a Paraguay-folyón. The post Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában first appeared on 24.hu.

Az olaszokat verő 17 éves csodagyerek úgy focizik, mintha a saját kertjében játszana

Gavi szinte még be sem mutatkozott a Barcelonában, de a ...

Soha nem találja ki, hogy melyik csapat vezeti a spanyol bajnokságot

A Real Sociedad hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Real Mallorcát ...