Kezdőlap » Kultúra » Haumann Péter: „Színpadra most léptem utoljára”

Haumann Péter: „Színpadra most léptem utoljára”

A Madách Színház 1500. jubileumi Macskák előadására visszatért Haumann Péter is, aki azt mondja, ez volt az utolsó alkalom, hogy színpadra lépett.

A Macskákat 1983-ban mutatták be a Madáchban, és mind a mai napig műsoron van, most volt az 1500. előadás. Az eredeti bemutatóban is szerepelt Haumann Péter, és most a jubileumi előadáson is megjelent, hogy eljátssza Tus, a kivénhedt macska szerepét.

A 80 éves színész még nyáron bejelentette, hogy bár nem játszott el mindent, amit szeretett volna, már nem akar visszatérni a színházba, és ezért nem is fáj a szíve.

A visszavonultan élő színészt a Macskák-előadás után szólaltatta meg az RTL Fókusz című műsora, amiben Haumann azt mondta:

„Van egy olyan érzésem, hogy színpadra utoljára most léptem föl. Lesz még színészi működésem, de már nem színpadon”. Ezt a részét a szakmámnak… befejeztem.”

Művészi munkásságát 1970-ben és 1972-ben Jászai Mari-díjjal, 1980-ban érdemes művész címmel, 1985-ben Kossuth-díjjal ismerték el. A Halhatatlanok Társaságának 1997-ben lett tagja, 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést, 2009-ben a Prima Primissima-díjat, 2010-ben a nemzet színészévé választották. Három gyermeke közül Petra és Máté is a színészpályát választotta.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Szijjártó: A tavalyi rekordév után az idei is rendkívül sikeres lehet gazdaságilag

2022. január 27., csütörtök 14:47 | MTI A minisztérium közleménye ...

Hamarosan átadják a logisztikai gigaberuházást az ukrán határ közelében

2022. január 27., csütörtök 14:44 | MTI Kiemelték: az új ...

Hét évet kapott a kiszolgáltatott nőt elkábító, fogva tartó és prostitúcióra kényszerítő férfi

Hét év fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék emberkereskedelem, kényszermunka, és személyi szabadság megsértése miatt azt a férfit, aki The post Hét évet kapott a kiszolgáltatott nőt elkábító, fogva tartó és prostitúcióra kényszerítő férfi first appeared on 24.hu.

Fél mázsa kábítószert akart forgalomba hozni – letartóztatásba került

2022. január 27., csütörtök 14:43 | Hír TV 2022. január ...

A KDNP reagált Karácsonyra: Deviáns világ, félresiklott élet, globális világrend a kereszténység helyett, forradalom,

A főpolgármester mondatát kritizálták. The post A KDNP reagált Karácsonyra: Deviáns világ, félresiklott élet, globális világrend a kereszténység helyett, forradalom, first appeared on 24.hu.