Kezdőlap » Sport » Milliós büntetés jár minden szabályszegésért az oltatlan NFL-játékosoknak

Milliós büntetés jár minden szabályszegésért az oltatlan NFL-játékosoknak

A következő szezonban a profi amerikaifoci-bajnokságban (NFL) érvényes koronavírus-protokoll minden egyes megszegéséért 14 650 dollárt kell fizetniük a vétkes játékosoknak.

A közel 4,5 félmillió forintnak megfelelő büntetési tétel azt követően vált közismertté, hogy az NFL bajnoki címvédője, a Tampa Bay Buccaneers edzője, Bruce Arians 14 ezer dollárra büntette egyik játékosát. A pénzbüntetéshez elég nem viselni a maszkot, ott, ahol elő van írva, vagy a szigorú szabályok bármilyen kisebb megszegése.

A liga az ESPN megkeresésére megerősítette, hogy Arians helyesen és a szabályoknak megfelelően járt el. Az NFL szabályai egyébiránt korlátozzák a játékosok által látogatható helyeket, és azt is, hogy mekkora társaságban tölthetik az idejüket. Ugyanakkor a megfelelően védekezők még jutalmat is kaphatnak.

Az ESPN cikke szerint a Buccaneers kerete amúgy jól áll az oltással, hiszen a játékosok 85%-a már mindkét vakcinát felvette, ugyanakkor vannak hangadók (pl. a kiváló running back, Leonard Fournette), akik nem hajlandók oltakozni. A csapat edzője azonban nem kényszerít - és nem is kényszeríthet - senkit a vakcinák felvételére, csak arra, hogy betartsa a járvány elleni védekezés szabályait.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Megújul a pápai katolikus nagytemplom

MH/MTI 2021. szeptember 28. kedd. 18:33 Udvardy György a sajtótájékoztatón ...

Elképesztően nagy az érdeklődés a Gyurcsány-film iránt, de a pesti mozik alig merik vetíteni

Három hétre előre eladták az első előadás jegyeit. A Karácsony Gergely által kinevezett pesti mozihálózat vezetője mindent elkövet, hogy kevesebb nézőhöz jusson el az Elk.rtuk.

Brüsszel folytatja a nyomásgyakorlást az LMBTQ és a migránsok miatt

Brüsszel és a baloldal folytatja a nyomásgyakorlást, mivel azt akarja, ...

“Muszáj most már mondani” – Cserhalmi György a vendég Bárdos András új műsorában – ma este a hvg360.hu-n

Ma este a hvg360-on látható lesz Bárdos András és Cserhalmi György beszélgetése A kérdés friss adásában. A műsorvezető az MMA-beszédhez vezető útról, valamint az aranydiploma-meghívó elmaradásáról is faggatja a színművészt.

Újjáélesztenék a transzatlanti kereskedelmi kapcsolatokat Pittsburgben

Az EU azt várja a közös munkától, hogy nőni fog a súlya a világpolitikában. De Európában sokan bizalmatlanok Amerikával szemben. #BrusselsBureau