Kezdőlap » Gazdaság » Átadták a Kispest új stadionját

Átadták a Kispest új stadionját

Az eredetileg tervezett ár több, mint háromszorosából, 2020 helyett 2021-ben, de csak elkészült az új Bozsik Aréna.

Felavatták a Bozsik Arénát. Nem épp a terv szerint alakult a nyitómeccs: ugyan júliusban bejelentették, hogy az Európa Liga győztese, a Villarreal érkezik az avatóra, csakhogy a spanyol csapat pozitív koronavírustesztek miatt lemondták a következő egy hétre tervezett edzőmeccseiket. Néhány órával később kiderült aztán, hogy sikerült megegyezni, a Villarreal a harmadosztályú B-csapatát elküldi Budapestre.

© Túry Gergely

A stadion UEFA 4-es besorolást kapott, azaz a legmagasabb kategóriába sorolták. Nem ment egyszerűen a munka: 2017-ben még érvénytelennek minősítették a közbeszerzést, mert túl drága lett volna. Az eredeti terv az volt, hogy 4,98 milliárd forintból lehet megépíteni, ehhez képest 17 milliárd forintig kúszott fel az összeg, és a 2020-as átadási határidőből is jócskán kicsúsztak.

© Túry Gergely

Az avatómeccs sem volt problémamentes: a Nemzeti Sport tudósítása szerint az első félidő végéhez közeledve a stadion felében elment a világítás.

© Túry Gergely

A stadionban egyébként már tartottak meccseket, idén márciusban a Kispest NB III-as B-csapata és a Szekszárd játszotta a tesztmeccset, majd az U21-es Európa-bajnokság három meccsét is ott rendezték, miközben a Kispest az MTK stadionjában, albérletben játszotta a hazai bajnoki meccseit.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Závecz Research: Kiegyenlítettek az erőviszonyok és a győzelmi várakozások

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 48 százalékos, a második helyen a DK áll 18, a harmadikon a Jobbik, 15 százalékkal - állítja egy friss felmérés.

Felfüggesztettet kapott a hűtlen kezeléssel vádolt volt fideszes polgármester

Köteles István közpénzből vásárolt tévét, háztartási és konyhai gépeket a vád szerint. Álmosd volt polgármestere tagadta a vádakat és felmentésért fellebbezett. The post Felfüggesztettet kapott a hűtlen kezeléssel vádolt volt fideszes polgármester first appeared on 24.hu.

A tokiói olimpia magyar meglepetésérmese már a világjátékokért harcol

A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy ...

Karikó Katalin kapja idén a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését

Karikó Katalin magyar biokémikusnak ítélték oda idén a Francia Tudományos ...

Megújul a pápai katolikus nagytemplom

MH/MTI 2021. szeptember 28. kedd. 18:33 Udvardy György a sajtótájékoztatón ...