Kezdőlap » Belföld » Még mindig piros a szemafor a győri vasútállomás fölújítása előtt

Még mindig piros a szemafor a győri vasútállomás fölújítása előtt

Jelen voltam a győri vasútállomás átadásán (még előtte az újjáépítésén is gyakorta; láttam 1944-ben, a bombázás előtt, és 1945-ben a lebombázása után is). Örültem 1958 augusztusában sok-sok győrivel együtt a pompás (jórészt a régi vasútállomás kontúrjait követő) új állomás-palotaegyüttes átadásának.

Rövid tudósítás a megyei lap 1958. augusztus 7-i számából: „Megkezdték a bútorok elhelyezését a győri vasútállomás épületében – Az új győri vasútállomás helyiségeiben már a bútorok elhelyezésénél tartanak. Öt vagonnal érkezett és még kettővel várnak berendezési tárgyakat, melyek bútorgyárakban és kisipari szövetkezetekben készültek.

A gyermekes anyák várótermét élénkzöld padok és a külön fülkében elhelyezett, sárgára festett öltözőasztalkák teszik derűssé. A földszinti nagy váróteremben kényelmes pihenést nyújtó, erős tölgyfapadok sorakoznak. A galériáról nyíló emeleti várótermek berendezése sötétre fényezett keményfa padok, karosszékek, asztalok és a kultúr-váróteremben üvegajtós könyvszekrények. Az ötszáz négyzetméter alapterületű, 17,5 méter magas nagycsarnokban a jegypénztárak berendezésén dolgoznak. Az Utasellátó Vállalat helyiségei: a 220 négyzetméter alapterületű étterem és a gáz-villany üzemű konyha a legkorszerűbbek lesznek.” A Google részletesen ír a győri vasútállomásról.

A győri vasútállomás 64 esztendővel ezelőtt. (Kép: Fortepan/Uvaterv)

Akkor még nem szúrt szemet, hogy a többi között nincs a kisgyerekes, idős, beteg, mozgáskorlátozott utasok peronok közötti közlekedését könnyítő lift… Volt viszont (sokáig!) tanuló-váróterem, váróterem kisgyerekkel utazóknak, voltak a rendet fenntartó vasutasok, és voltak a rendet, tisztaságot megkövetelő állomásfőnökök, mint például Iványi Ede. Volt vasúti orvosi rendelőintézet fogászattal, kínosan tiszta, jó konyhájú étterem (több, mint „resti”). Mára nagyon meglátszanak az eltelt évtizedek az ország egyik legforgalmasabb, a győri/nemzetközi vasútállomáson. Elhanyagolt, lelakott, korszerűtlen.

Évekig ez a kép fogadta a kíváncsiakat a győri vasútállomás megszüntetett várócsarnoka helyén…

Továbbra sincsenek az utasok közlekedését segítő liftek, eltűntek a diák- és gyermekvárók, nincs étterem, de még egy jófajta falatozó sincs. Van viszont KORMÁNYABLAK! Erre minden bizonnyal elképesztően nagy szüksége van a vasútállomásra érkezőknek és az onnan indulóknak. (Igaz, mintegy két évig tartott a berendezése, megnyitása, miként az Infovilág cikkeiből is kiderül.)

Már csak azért is nagyon kellett, mert pár száz méterre is van egy kormányablak: az Árpád út/Czuczor Gergely utca sarkán.

“Isten hozta a győri vasútállomáson!”

Tisztaság viszont nincs, mert talán már nem is lehet tisztán tartanai a lepukkant vasútállomás helyiségeit. Koszosak a lépcsők, az aluljárók falai, évek óta tátong az indulási csarnokban egy ki tudja, mire használt bódé, üvegcserepekkel…

A vágányok felől.

Bejártam a Föld sok országát, megfordultam jó néhány száz vasútállomáson: picikben és palotákban egyaránt, ám hasonlót, mint a győri, még Balkán-alsón sem láttam. A MÁV Vezérigazgatósága érdeklődésemre már évekkel ezelőtt a győri önkormányzatot jelölte meg tájékoztatási pontként a vasútállomás felújítása ügyében. A győri önkormányzat viszont sem a Borkai-érában, sem az utód, Borkai legjobb tanítványa mostani regnálása idején nem volt hajlandó válaszolni a felújítást illetően. Kormányablakra viszont futotta a költségvetési pénzekből. Hja, kérem, Győr (főleg az évfordulója kapcsán) ennél sokkalta többet érdemelne.

Ha már vasútállomás, akkor ne felejtsük el idézni a győri polgármestert, aki (2021. január elején) a kormányablak átadása kapcsán ekként vélekedett a szolgáltató egységet befogadó, óriási épülettömbről: „egy hányadék” (bővebben itt, tessék kattintani!). A cizellált fogalmazásról nincs mondanivalónk, pusztán megkérdezzük: mikor járt ennek előtte a polgármester úr ezen a vasútállomáson?

A majna-frankfurti pályaudvar egy részlete. Szentpétervár: a Balti pályaudvar.

Lapunk nem egyszer, nem kétszer részletesen foglalkozott a győri vasútállomás állapotával (Van-e a győrinél elhanyagoltabb vasútállomás? Válaszolt a MÁV – 2018. október 10.) Ehhez tartozik, hogy háromszor küldte el szerkesztőségünk az Infovilág 2018. szeptember 12-i számában megjelent Van-e a győrinél elhanyagoltabb vasútállomás? című írását a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságának abból a célból, hogy a cikkben fölvetett kérdésekre, észrevételekre (megnyugtató, hivatalos, felvilágosító stb.) választ kapjon, és annak megfelelően tájékoztathassuk olvasóinkat. A sürgetések hatására kerek egy hónap elteltével megérkezett a válaszlevél. Kérjük, hogy az olvasó döntse el: elégedett-e a kérdéseinkre adott válaszokkal. (Lásd MÁV-válaszlevél!) Csak egy kérdést és választ idézünk:

Van-e a győrinél elhanyagoltabb, zordabb, barátságtalanabb, koszosabb, kényelmetlenebb vasútállomás hazánkban? Ha igen, melyik az?

Nos, már az első kérdést eleve figyelmen kívül hagyta a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága, mert nem felelt rá. Igaz, miként egyik munkatársunk fölhívta a felelős szerkesztő figyelmét, a kérdés a csiki-csuki iskolapéldája is lehetne. Mert: ha azt válaszolja a MÁV, hogy nincs, akkor elismeri: a győri vasútállomás az összes között a legelhanyagoltabb. Ha meg azt, hogy van, akkor beismeri: másutt is hasonló a helyzet.

Végezetül erre a kérdésünkre – Mikor kezdődik el a győri vasútállomás (a politikai vezetés által állítólag kilátásba helyezett, megígért) teljes körű fölújítása?– akárcsak az elsőre, sajnos, megint csak elmaradt az érdemi válasz, miután nagy valószínűséggel nem (csupán) a győri polgármesteri hivatal dolga és hatásköre, hiszen a vasút országos entitás, még napjainkban is állam az államban, tehát a saját létesítményeit csak a saját nyereségéből, illetve – állami társaságról lévén szó – a költségvetésből juttatott milliárdokból képes fölújítani, korszerűsíteni. Mindehhez pedig politikai döntés szükségeltetik. Netán egy újabb választásig kell rá várni?

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Jó nap van a pesti börze mögött Jó nap van a pesti börze mögött

Miközben a vezető részvények felemásan teljesítettek. 

A tokiói olimpia magyar meglepetésérmese már a világjátékokért harcol

A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy ...

Karikó Katalin kapja idén a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését

Karikó Katalin magyar biokémikusnak ítélték oda idén a Francia Tudományos ...

Kunhalmi Ágnes (Facebook): Ez az ország kettészakadt, és terjed benne a gyűlölet

„Ma egy kormánypárti szimpatizáns megütötte Szabó Tímea országgyűlési képviselőtársamat, aki ...

Egy másik dokumentumban is szerepel Ráczné Földi Judit neve, mint offshore cég kapcsolattartója

Teljesen egyértelmű, hogy egy százmilliókat érő magyar céget adtak-vettek olyan offshore vállalatok, amelyek egyértelműen köthetőek Ráczné Földi Judithoz, illetve valakihez, aki vele egy lakásban él, írja a G7 egy újabb dokumentumra hivatkozva.  The post Egy másik dokumentumban is szerepel Ráczné Földi Judit neve, mint offshore cég kapcsolattartója first appeared on 24.hu.