Kezdőlap » Belföld » Kitoloncolhatják a németek a Stuttgart hamis néven játszó sztárját

Kitoloncolhatják a németek a Stuttgart hamis néven játszó sztárját

Akár ki is utasíthatják Németországból a VfB Stuttgart kongói labdarúgóját, Silas Katompa Mvumpát. A csatár az utóbbi két évet Silas Wamangituka néven játszotta végig a Bundesligában. A játékos hamisan adta meg a nevét és az életkorát is, amiért visszavonhatják a tartózkodásai engedélyét, sőt akár ki is utasíthatják az országból a csalás miatt - írja a Ripost

Azt írja a lap, hogy a Bundesliga eredményeire visszamenőleg valószínűleg nem lesz befolyással a félrevezetés. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy Silast jelentős eltiltással sújtják, sőt Philipp Pruy jogi szakértő szerint visszavonhatják a tartózkodásai engedélyét, és legrosszabb esetben kiutasíthatják az országból a csalás miatt. A stuttgarti klub ugyanakkor abban bízik, hogy a légiós megússza pénzbüntetéssel.

Silas Katompa Mvumpa 17 évesen került Franciaországba egy ötödosztályú kiscsapathoz, majd a másodosztályú Paris FC-től 2019-ben vette meg a Stuttgart. Jelentős érdemei voltak abban, hogy a csapat feljutott az első osztályba, majd az idei évben a csapat a 9. helyen végzett, ő pedig 10. lett a góllövőlistán. Csak hát nem az eredeti nevével, sem életkorával. 

A francia L'Équipe már 2019 végén írt a stikliről: eszerint két éve semmi nyoma a futballban a korábbi kongói ifiválogatott Silas Katompa Mvumpának, aki a megszólalásig hasonlít Wamangitukára. Korábbi kongói klubja elnöke szerint utóbbi egyszerűen elszökött, nyoma veszett.

Bár most már kiderült az igazság, az Instagramon még az utóbbi években használt, hamis nevén fut a hivatalos oldala - írja a Ripost. 

A focista a napokban vallotta be a nevét, korát és korábbi klubjai listáját is érintő csalást. Elmondása szerint korábbi „emberkereskedő" játékosügynökének áldozata, aki európai próbajátékai során addig machinált, hogy teljesen kiszolgáltatottá tette a tinit, és az otthon maradt családját is érintő zsarolással, pszichikai fenyegetéssel rábeszélte a piszkos trükkre.

A német szövetség döntése értelmében három hónapra eltiltották a focistát - írja a lap. 

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

A csapatsportágak őríthetik meg a magyar szurkolókat az olimpián

A tokiói olimpián a mieink három csapatsportban képviselik Magyarországot. Vasárnap ...

Könnygázt vetettek be a Párizsban az új korlátozások miatt demonstrálók ellen (videó)

Országszerte több mint 160 ezren tüntettek. Könnygázt és vízágyúkat vetett ...

Októbertől csak oltottak mehetnének a Premier League-meccsekre

Egy, a brit kormány előtt lévő tervezet értelmében októbertől csak ...

Gasquet az első döntős az umagi tenisztornán

 A francia Richard Gasquet jutott elsőként döntőbe a 481 ezer ...

Látványos ünnepséggel és egy gól nélküli gálameccsel avatták fel a Honvéd új stadionját

1084 nap után játszhatott ismét mérkőzést a kispesti Bozsik-stadionban a ...