Kezdőlap » Sport » Bognár György megbánta az M4 Sport stúdiójában mondott szavait

Bognár György megbánta az M4 Sport stúdiójában mondott szavait

Amint arról beszámoltunk, szombaton a Dánia–Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a dánok klasszisa labdarúgója, Christian Eriksen összeesett az első félidő hajrájában, és még a pályán újra kellett éleszteni. A találkozót közvetítő M4 Sport egyik szakértője, Bognár György, a Paks vezetőedzője a stúdióban a mérkőzés mielőbbi folytatását sürgette, amikor még nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy a játékos milyen állapotban van. Az ötvenszeres válogatott Bognár vasárnap közleményben kért elnézést a szavaiért.

„Nem értem, miért kell ehhez negyedóra, teszetosza népség” – mondta Bognár György akkor, amikor az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) még várakozó állásponton volt, nem döntött arról, hogy folytassák-e mérkőzést vagy elhalasszák. Ekkor még nem volt egyértelmű, hogy Eriksen állapotát stabilizálták, csak egy bizakodásra okot adó fotó került nyilvánosságra, amelyen a labdarúgó a fejét fogja. Miután Eriksent kórházba szállították, Bognár továbbra is az UEFA – ekkor is teljesen érthető – késlekedését kérte számon.

„Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem az, hogyan lehetnek valakik ilyen szinten döntésképtelenek” – jegyezte meg az M4 Sport stúdiójában, és ez a mondata ugyancsak érthetően hatalmas felzúdulást váltott ki a közösségi médiában – a hozzászólók ízekre szedték az ötvenszeres válogatott szakértőt.

Bognár György közleményét, amely a Paksi FC Facebook-oldalán olvasható, az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia–Finnország mérkőzés közbeni véleménynyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Eriksen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben. A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte” – írta a közleményben Bognár György.

A közleményt vasárnap délután az Anglia–Horvátország találkozó előtt az M4 Sport stúdiójában is beolvasták.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Puskás Ferenc dédunokája és Bozsik Péter együtt ünnepelt

A Budapest Honvéd a Bozsik Aréna avató mérkőzésén 0-0-s döntetlent ...

Könnygázt vetettek be a Párizsban az új korlátozások miatt demonstrálók ellen (videó)

Országszerte több mint 160 ezren tüntettek. Könnygázt és vízágyúkat vetett ...

Gól nélküli döntetlen a Honvéd stadionavató mérkőzésén

A Budapest Honvéd 1084 nap után játszhatott mérkőzést ismét a ...

Négy ember meghalt az M6-os autópályán Szekszárd közelében

Az autópálya Budapest felé vezető oldalán szalagkorlátnak csapódott egy személyautó. ...

Látványos ünnepséggel és egy gól nélküli gálameccsel avatták fel a Honvéd új stadionját

1084 nap után játszhatott ismét mérkőzést a kispesti Bozsik-stadionban a ...