Kezdőlap » Geoplitika » Az Iszlám Állam területének változása öt térképben
Október 13-án volt 10 éves az Iszlám Állam, a szomorú évforduló alkalmából összeállítottunk öt térképet, amin a terrorszervezet fordulatos története követhető nyomon. A szervezet körül fogy a levegő, de még idén is harapott nagyokat.

Az Iszlám Állam területének változása öt térképben

Október 13-án volt 10 éves az Iszlám Állam, a szomorú évforduló alkalmából összeállítottunk öt térképet, amin a terrorszervezet fordulatos története követhető nyomon. A szervezet körül fogy a levegő, de még idén is harapott nagyokat. Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Izrael vízgazdálkodása pengeélen táncol

A Közel-Keleten hiánycikk a víz, folyt már háború is érte, de egy állam sem tudott a térségben olyan kifinomult vízellátó rendszert kiépíteni, mint Izrael. Most mégis úgy tűnik, még ők sem tudnak lépést tartani a klímaváltozással.

India és Kína határvitája

A huszadik század határrajzolásai közül az egyik legtöbb kényelmetlenséget okozó tákolmány a Tibet-India-Pakisztán határvonal. Már csak azért is, mert nem rajzolták meg teljesen. A fércmunkán csak rontott, hogy később Tibetet betagozta magába Kína, és a mai napig diplomáciai huzavonák eszköze a határkérdés.

Szeptember 11.: Tizenhat éve megtámadták Amerikát

Tizenhat éve, 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon intézett az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet támadást az Egyesült Államok ellen. A történelem legvéresebb, mintegy háromezer emberéletet követelő merényletsorozata után az Egyesült Államok háborút hirdetett a terrorizmus ellen.

Szent István királyra és a magyar államalapításra emlékezünk

Augusztus 20. államalapító Szent István király ünnepe, nemzeti ünnep, Magyarország hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe.

Tudta? Május elsejét 1890-ben ünnepeltek először!

Május 1., amelyet 1890-ben ünnepeltek először, egy évszázadon át volt a munkások nemzetközi ünnepe, az 1990-es évektől pedig a munkavállalók szolidaritási napja.