Kezdőlap » Sport » Kapás Hosszút megverve jutott elődöntőbe 200 pillangón, Cseh az úszásával üzent 200 vegyesen

Kapás Hosszút megverve jutott elődöntőbe 200 pillangón, Cseh az úszásával üzent 200 vegyesen

Férfi 200 méter vegyesen Cseh László és Kós Hubert is a középdöntőbe. Holló Balázs rosszullét miatt nem indult el faz előfutamokban. Kapás Boglárka és Hosszú Katinka az első két helyen jutott a középdöntőbe 200 méter pillangón. Férfi 100 méter háton Bohus Richárd és a fiatal Kovács Bendek jutott tovább az előfutamból, kisebb meglepetésre Telegdy Ádám így búcsúzott. 

A 14-szeres Európa-bajnok Cseh számára különösen fontos a kontinensviadal, hiszen a 2019-es világbajnokságon úszott ideje ugyan alapvetően olimpiai indulást jelentene neki, de mivel azt lassan két éve nem tudta megközelíteni, ezért Sós Csaba szövetségi kapitány egyelőre nem tette védetté őt a tokiói csapatban.

Ebben a számban 2008-ban olimpiai ezüst-, 2012-ben bronzérmes Cseh László 1:58.46-s, Kós Hubert 1:58.87-s idővel a 4., és az 5. helyen jutott be a középdöntőbe a férfi 200 méter vegyesen. Cseh ideje már közelít a Kvangdzsuban úszott eredményéhez (1:57.79). A harmadik magyar induló, Sós Dániel 2:00.54-s időt úszott. Holló Balázs rosszullét miatt nem indult el az előfutamokban.

Cseh László jól úszott délelőttForrás: AFP/Oli Scarff

Jó volt ez az úszás. Az elmúlt hetekben az motivált, hogy majd az úszás után mondok egy nagyot, de inkább a tetteim cselekedjenek. Az volt a legnagyobb bajom, hogy a szövetségi kapitány nem ült le, és beszélte meg velem a helyzetet. Mert azt jól tette, hogy nyitva hagyta a kaput, mivel a korábbi teljesítmény szerintem sem volt semmire elégséges. Délután még jobbat kell úszni, reggelinek nem volt rossz" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Cseh László.

Női 200 méter pillangó előfutamában Kapás Boglárka 2:07.61-s idővel, míg Hosszú Katinka 2:08.36-al jutott a középdöntőbe. Ezzel a két magyar az első és a második helyen jutott az elődöntőbe. Jakabos Zsuzsanna 2:09.35-t, Hatházi Dóra 2:10.75-t úszott, de mivel egy nemzetből csak két ember juthat tovább, így ők nem folytatják ebben a számban.

Kapás Boglárka megelőzte Hosszú KatinkátForrás: MÚSZ/Derencsényi István

„Kiúsztam magam. Ez volt a feladatom, hogy erősen ússzak" – mondta Kapás Boglárka az M4 Sport kamerája előtt.

Férfi 100 méter háton Bohus Richárd 54.17-s idővel a 12. helyen jutott a középdöntőbe, míg a fiatal Kovács Benedek 54.29-s idővel a 14. helyen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a másik két magyar, Telegdy Ádám (54.53) és Jászó Ádám (55.18) befejezte a szereplését ebben a számban.

„Munkából jöttünk, úgyhogy fájt az úszás. Nem volt rossz így sem. Délután remélhetőleg még lehet rajta javítani" – mondta Bohus Richárd.

„Nagyrészt munkából érkeztünk, nem pihentünk rá. Reggeli időnek nem rossz, persze jobbat szerettem volna úszni. A 200 méter miatt jöttünk, így nem vagyok csalódott" – árulta el az M4Sport kamerája előtt Telegdy Ádám.

 További részletek hamarosan!

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Minden eddiginél többen szavaztak az előválasztás utolsó napján

Több mint 118 ezren voksoltak szombaton az ellenzék miniszterelnök-jelöltjére, az előválasztás második fordulójában így összesen 662 ezren vettek részt.

„Most eljött a mi időnk” – így gúnyolódtak a romba dőlt Vár láttán a kommunisták

Gúnyos, cinikus megjegyzések tömkelegét találni a romos Budavári Palotáról a ...

Hogyan fog törleszteni Karácsony Gergely?

2021. október 17., vasárnap 07:39 | Mandiner Amint arról a Mandiner beszámolt, ...

Tud valamit a 90 ezer forintos fogkefe, amit a 900 forintos nem?

A G7-et ingyen lehet olvasni, de nem ingyen készül. Támogass ...

Karas Monika elnöksége a jogszerűség jelképe volt

Emlékezetes az a rádiós frekvenciapályázat, amelyben az NMHH a Klubrádió ...