Kezdőlap » Külföld » Mondtuk neki, hogy legyen türelemmel, de nem hallgatott ránk – megszólalt a Jemenben meggyilkolt magyar zenész barátja

Mondtuk neki, hogy legyen türelemmel, de nem hallgatott ránk – megszólalt a Jemenben meggyilkolt magyar zenész barátja

Nem érezte jól magát Magyarországon ezért tért vissza a polgárháború sújtotta Jemenbe Abdul Karim Fares, akit elrabolt és megölt egy fegyveres milícia. A férfi Koltai György néven született Magyarországon, egy szkinhed banda énekese volt, de később felvette az iszlám vallást.

– Itthon nem érezte otthon magát, Jemenben viszont megtalálta, amit talán egész életében keresett. Teljesen nem szakított ott sem a zenei múlttal, hangmérnökként dolgozott – mondta Kovács Miklós Ahmed barátjáról, a Jemenben megölt Abdul Karim Faresről. A cikk szerint a férfi Koltai György néven született, és  17 évvel ezelőtt még tarkopaszon a Parázsló Hamvak nevű szkinhed bandában énekelt.

Communication to The Yemeni Ministry of Foreign Affairs, The Embassy of Yemen in Hungary and The Committee of Experts in The Security Council:
This is Kimo, a Hungarian citizen. He visited Yemen after he converted to Islam. He changed his name to Abdul Hakim Faris. pic.twitter.com/udOfDgN2Me

— عادل الحسني (@Adelalhasanii) May 8, 2021

Az életében pár év múlva azonban gyökeres fordulat következett be: felvette az iszlám hitet és nevét megváltoztatva új életet kezdett.

Belehalt a kínzásokba

– Nem hiszen, hogy valami különös oka lett volna a pálfordulásra, egyszerűen csak a vallásunkban találta meg a lelki békéjét – mondta Kovács Miklós Ahmed Faresről, aki a kétezres évek második felében Jemenbe költözött.

A polgárháború kiteljesedésével  azonban Jemen egyre veszélyesebb hellyé vált, így átmenetileg Fares visszatért Magyarországra. Barátja szerint azonban nem érezte jól magát. 

Mondogattuk neki többen, hogy legyen türelemmel, amíg békésebb lesz ott a helyzet, de nem hallgatott ránk, visszautazott. Túl korán  – mondta Kovács. A férfi ezután vagy egy évig nem hallott barátjáról, egészen mostanáig. 

A férfi halálhírét egy jemeni aktivista jelentette be, hivatalosan azt nem erősítették meg. Adel Al-Huszeini a Twitteren azt írta, Farest a dél-jemeni milícia fegyveresei rabolták el, hogy váltságdíjat kérjenek érte, de a 43 éves férfi nem volt együttműködő a terroristákkal, és később belehalt a kínzásokba.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

LMP: Tisztázza a kormány a paksi bővítés körül felmerült problémákat!

Keresztes László Lóránt frakcióvezető szerint az új blokkok tervezett helyszíne ...

Újabb jó hírt kaptak a Balkánra készülődők

Már nemcsak negatív PCR-teszttel, hanem akár antitestteszttel, vakcinaigazolással vagy a koronavírus-fertőzésből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal is beléphetnek külföldiek Bosznia-Hercegovinába.

Tóthék az MSZP-ben: az egyiknek sikerült, a másiknak megmondták, ne próbálkozzon

Csalódottan jelentette be a XV. kerület alpolgármestere, hogy pártja visszaléptette. The post Tóthék az MSZP-ben: az egyiknek sikerült, a másiknak megmondták, ne próbálkozzon first appeared on 24.hu.

A szalagkorláton állt meg egy autó az M31-es úton

A balesetben nem sérült meg senki.

Putyin a csúcstalálkozóról: Helyre kell állítani a személyes kapcsolatokat Bidennel

Az orosz elnök a vörös vonal átlépésének tekintené Ukrajna felvételét ...