Kezdőlap » Külföld » Orvosa szerint Alekszej Navalnij beteg, bármelyik percben meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij beteg, bármelyik percben meghalhat

Rohamosan romlik a harmadik hete éhségsztrájkoló Alekszej Navalnij állapota. A politikus egyik orvosa szerint Navalnijnak azonnali segítségre lenne szüksége, mert bármikor meghalhat. A szívével és a veséjével is baj van.

Jaroszlav Asihmin, politikus egyik orvosa azt mondtaa Navalnij családjától kapott vizsgálati eredményekre hivatkozva, hogy Navalnij káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet, megemelkedett kreatininszintje pedig veseproblémákról árulkodik.

A beteg bármelyik percben meghalhat - hangsúlyozta Ahsimin. Anasztaszija Vasziljeva, a Navalnij által támogatott orvosszervezet vezetője szerint "azonnali beavatkozásra van szükség".

A Babuskinszkij kerületi bíróság által közreadott videón Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus február 16-ánForrás: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság/-

Navalnij kezdetben hátfájásra panaszkodott, és azt mondta, alig érzi a lábait, ezért azt kérte, hogy saját orvosai megvizsgálhassák, amit az orosz hatóságok megtagadtak, és ezért éhségsztrájkba kezdett.
A Vlagyimir Putyin elnök hangos bírálójának számító politikust januárban vették őrizetbe, amikor visszatért Németországból, ahol mérgezés miatt kezelték. Navalnij szerint a kormány próbálta meg idegméreggel megölni, de ezt a Kreml következetesen tagadja. Két és fél évet kell börtönben töltenie, mert korábban csalás miatt ítélték felfüggesztett büntetésre, és megszegte a próbára bocsátás feltételeit. Navalnij már az eredeti ítéletet is politikailag motiváltnak nevezte.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Bayer jót beszélgetett Schifferrel a műanyag identitásról

Szó esett a kényszermunkásokat foglalkoztató világcégek felelősségéről is. A publicista ...

Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat

Évente 2500 embert ütnek el a közútjainkon, közülük 150 ember meghal. The post Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat first appeared on 24.hu.

Videón, ahogy Szijjártó tolmácsol Karácsonynak

Egy tavalyi felvétel bizonyítja, hogy Karácsony önállóan nem tudja megoldani ...

Újabb 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett

Ezzel maradéktalanul teljesültek az Oroszországgal kötött szerződések - írta Szijjártó Péter.

Az ATV elismerte, kegyeletsértő volt a reklám

A másfél éve meghalt Gesztesi Károllyal hirdették antiktárgyak felvásárlását. The post Az ATV elismerte, kegyeletsértő volt a reklám first appeared on 24.hu.