Kezdőlap » Sport » Országos csúccsal győzött a sportlövő Horváth Lea az Eb-válogatón

Országos csúccsal győzött a sportlövő Horváth Lea az Eb-válogatón

Horváth Lea (Komáromi VSE) 462,5 körös új magyar csúccsal nyert a női puska összetett számában Pécsen a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóján.

A második helyen Dénes Eszter (UTE) zárt 460,4 körrel. Az eddigi országos rekordot Zwickl-Veres Kata (KVSE) tartotta 459,7-tel, ő ezúttal harmadik lett 447,8-cal - a szövetség tájékoztatása szerint.
Horváth Lea az alapversenyben is kiválóan szerepelt, egy körrel megjavította Mészáros Eszter eddigi magyar rekordját, eredménye 1180 kör. 

A kép illusztrációForrás: Sputnik via AFP/Ramil Sitdikov

A férfiaknál Péni István nem indult. Távollétében Pekler Zalán (KVSE) győzött 461,5 körrel, a második helyen klubtársa, Vas Péter (460,2), a harmadikon Kiss Viktor (UTE, 445,8) végzett. Az alapversenyben Hammerl Soma zárt az élen 1180 körrel, aki negyedik lett a döntőben, Sidi Péter pedig az ötödik.

A női sportpisztoly versenyszámban Csonka Zsófia (PSN Zrt.) lett az első 30 találattal, a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője, Szakács Tünde végzett a második helyen (29), míg Palánki Klaudia (UTE) a harmadikon 22 találattal. Az alapversenyben Sike Renáta (BHSE) volt a legjobb, aki 580 körig jutott. Ő a döntőben hatodik lett. Major Veronika kihagyta a pécsi versenyt.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy kiváló fény- és szélviszonyok mellett remek eredmények születtek, bár a dermesztő hideggel volt, aki nehezebben birkózott meg.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Tagadja tettét a 16 éves lányt elcsaló és megerőszakoló miskolci férfi, 18 évet kaphat

A 47 éves férfi kést szegezett a lány torkához hogy megerőszakolhassa. The post Tagadja tettét a 16 éves lányt elcsaló és megerőszakoló miskolci férfi, 18 évet kaphat first appeared on 24.hu.

Méretvita: Szabó Tímea szerint a legnagyobb különbség, hogy Karácsony Gergely bocsánatot kért

A Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke várja a kormánypárti politikusok, újságírók sűrű bocsánatkérését. The post Méretvita: Szabó Tímea szerint a legnagyobb különbség, hogy Karácsony Gergely bocsánatot kért first appeared on 24.hu.

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma

A regisztráltak 80 százalékát már beoltották. The post Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma first appeared on 24.hu.

493 az új fertőzött, elhunyt 99 beteg

Újabb 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett hajnalban Magyarországra ...

Lezárt ügy: Egyikük apja esett áldozatul a nyíregyházi párosnak

Újabb 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett hajnalban Magyarországra ...