Kezdőlap » Sport » Húsz év böjt után közel a történelmi magyar sportsiker

Húsz év böjt után közel a történelmi magyar sportsiker

Pigniczki Fanni a nyolcadik helyen végzett összetettben a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupa-versenyén, az olimpiai kvalifikációs ranglistán pedig megőrizte a kvótát érő harmadik pozícióját.

Az üzbég fővárosban zajló viadalon – amely a még kiadó olimpiai kvóták kiosztása szempontjából kiemelt jelentőséggel bír – Pigniczki Fanni pénteken labda- és karikagyakorlatát mutatta be. E két szer után az MTK-Budapest versenyzője 46,250 ponttal az összetett 11. helyén állt. A selejtezők második napján, szombaton a szalag- és buzogánygyakorlatok következtek, Pigniczki újra remekelt. Buzogánnyal 23,700 pontot kapott, amellyel első számú tartalék lesz a szer vasárnapi döntőjében. Szalaggal 20,050 pontot szerzett, így összetettben 90,000 ponttal zárt, amivel a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt, és megőrizte harmadik helyét az olimpiai kvótáért folyó versenyben.

Taskentben Wiesner Hanna buzogánnyal 20,350, míg szalaggal 17,700 pontot szerzett, így összetettben 77,850 ponttal a 30. helyen végzett.

Mint ismeretes, az olimpiai kvalifikáció megszerzésére két esély nyílik a következő hónapokban: az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupa négy állomásból álló versenysorozat, ahol a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát. A világkupa-sorozat következő, harmadik állomása májusban Bakuban lesz.

– Nem találok szavakat Fanni teljesítményére, hihetetlen, hogy ekkora stressz mellett is képes volt erre – nyilatkozta a helyszínről Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke. – Nagyon nehéz így versenyezni, olyan ez, mintha egymás után többször kellene megnyerni egy világbajnokságot, ez brutális mentális tehertétel a sportolóknak. Mi magyarok húsz éve várunk arra, hogy kvótánk legyen az olimpiára, Fanni most már kétszer is teljesítette az ehhez szükséges szintet, de a kvalifikációs rendszer miatt kell egy harmadik ilyen eredmény is. Az összetettben megszerzett nyolcadik helye nagy eredmény, Fanni példa lehet a következő generáció számára.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

A 12-15 éves amerikaiak is megkaphatják az oltást

Engedélyezte a 12-15 év közötti gyerekek beoltását a koronavírus elleni, ...

Meghalt 99 Covid-beteg, 493 új fertőzöttet regisztráltak

Európa most készül letörölni arcáról a kereszténységet – állítja Takaró ...

Karácsony mentegeti az angoltudását

Karácsony Gergely a múlt héten félelmetes politikai hibát követett el. ...

NAV: A személyi jövedelemadó bevallási tervezetet érdemes átnézni

Újabb 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett hajnalban Magyarországra ...

Már csaknem ötmillióan regisztráltak az oltásra

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 346 089 ...