Kezdőlap » Sport » Az alapszakasz győztes Szolnok a rájátszás első meccsén megizzadt a Sopron ellen

Az alapszakasz győztes Szolnok a rájátszás első meccsén megizzadt a Sopron ellen

A magyar férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőinek első meccseit játszották le szombaton. Az alapszakasz győztes Szolnok szoros meccsen tudta csak megverni a Sopront. Keller Ákos remek játékával nyert a Falco a Körmend ellen. Az Alba Fehérvár idegenben verte meg a Debrecent. A Szeged kiváló dobóformát mutatva győzte le a Paksot.

A negyeddöntős párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. A Szolnok alapszakaszgyőztesként az első helyről várta a rájátszást, és az első körben a bajnokság nyolcadik helyezettje, a Sopron csapata látogatott el hozzájuk. Az Olajbányász a Magyar Kupában "csak" bronzéremig jutott, így a szolnokiak a rájátszásban vigasztalódnának. A Szolnok már kétszer legyőzte a Sopront a bajnokságban. Némi meglepetésre a félidőben döntetlenre álltak a csapatok. Sőt, a negyedik negyed kezdetére két ponttal a vendég Sopron vezetett Szolnokon. Gibson viszont kiválóan dobott a triplavonalon túlról, ezzel csapata legeredményesebb játékosává lépett elő. A Szolnok 11 pontjára csak 5 dobott ponttal tudott válaszolni a Sopron az utolsó negyed közepén. A végjátékban már nem hibáztak a hazaiak, így, ha szorosan is, de megnyerték az első meccset a párharcban.

Nagyon megizzadt a Szolnok az első meccsenForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

A szombathelyi Falco az alapszakaszban a második helyet szerezte meg, és friss Magyar-Kupa győztesként önbizalommal telve várta a Körmend csapatát. Nem is hibázott a haza csapat, és a magyar válogatott Keller Ákos fantasztikus játékával 14 pontos győzelmet arattak a Körmend felett. A válogatott center 29 pontot dobott, közte 3 triplát is sikeresen bedobott. A Szeged idén kiváló teljesítményt nyújtott a bajnokságban, hiszen a harmadik helyen végeztek az alapszakaszban. A Paks sokszor ingadozó játékot nyújtott a bajnokságban, ők a hatodik helyre értek oda a rájátszás előtt. A két csapat egymás elleni mérlege 1-1, így kiegyenlített összecsapásra lehetett számítani a meccs előtt. A játéknap legeredményesebb játékosa a szegediek szerb légiósa, Djordje Dzeletovic volt negyven ponttal. A Szegedj játékosának szinte minden dobása betalált az első két negyedben, így hamar eldőlt a meccs. A Szeged magabiztosan nyert hazai pályán.

A DEAC és az Alba Fehérvár csatáját a legizgalmasabb párharcok közé sorolták a rájátszás megkezdése előtt. Az alapszakaszban mindkétszer a vendégcsapat nyerte a meccset, így nagy küzdelemre lehetett számítani. A félidei szünetig még tartotta magát a hazai pályán játszó DEAC, de a folytatásban nagyobb erőket mozgosított az Alba Fehérvár, és a negyeddöntő első mérkőzésén elvette a Debrecen pályaelőnyét.

Eredmények:

negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Szolnoki Olajbányász-Sopron KC 89-81 (32-29, 20-23, 18-20, 19-9)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 97-83 (24-23, 28-20, 21-19, 24-21)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 105-83 (31-19, 31-26, 23-15, 20-23)
Debreceni EAC-Alba Fehérvár 81-96 (20-21, 21-22, 19-27, 21-26)

a 9-14. helyért:

Zalakerámia ZTE KK-OSE Lions 93-91 (25-24, 19-22, 32-25, 17-20)
Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-71 (14-14, 15-16, 18-25, 10-16)
Jászberényi KSE - PVSK-Veolia 72-98 (15-24, 14-25, 25-25, 18-24)

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Bayer jót beszélgetett Schifferrel a műanyag identitásról

Szó esett a kényszermunkásokat foglalkoztató világcégek felelősségéről is. A publicista ...

Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat

Évente 2500 embert ütnek el a közútjainkon, közülük 150 ember meghal. The post Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat first appeared on 24.hu.

Videón, ahogy Szijjártó tolmácsol Karácsonynak

Egy tavalyi felvétel bizonyítja, hogy Karácsony önállóan nem tudja megoldani ...

Újabb 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett

Ezzel maradéktalanul teljesültek az Oroszországgal kötött szerződések - írta Szijjártó Péter.

Az ATV elismerte, kegyeletsértő volt a reklám

A másfél éve meghalt Gesztesi Károllyal hirdették antiktárgyak felvásárlását. The post Az ATV elismerte, kegyeletsértő volt a reklám first appeared on 24.hu.