Kezdőlap » Gazdaság » A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

Szlovákia belügyminisztériumának közleményére hivatkozva azt írja a Bumm.sk, hogy április 19-től megszűnik az országban a kötelező otthoni munkavégzés. „A munkahelyre történő belépéskor 7 napnál nem régebbi negatív antigénes tesztről szóló igazolást kell felmutatni a Covid-automata szerinti fekete és bordó fázisú járásokban” – fogalmaz a lap. A piros járások lakóinak legfeljebb 14, a rózsaszínű járásokénak pedig maximum 21 napos lehet a tesztjük, ha munkába mennek. 

Az úgynevezett Covid-automata, amely február elején lépett életbe Szlovákiában, a járványügyi és kórházi mutatók alapján fekete, bordó, rózsaszín és halvány rózsaszín járásokra osztja. Az egyes járásokban a kijárási tilalomra vonatkozó szabályzások és tesztelési kötelezettségek eltérnek.

A belügyminisztérium a nyitáshoz szükséges óvintézkedések közé sorolta azt is, hogy az iskolák dolgozói is legfeljebb 7 napos negatív teszttel kell, hogy rendelkezzenek, ha be akarnak menni dolgozni. Az óvodásoknak, az alsó tagozatosoknak vagy a speciális iskolák tanulóinak nincs szükségük negatív tesztre, viszont a gyerekkel egy háztarásban élő egyik törvényes képviselőnek igen. Az antigénteszt ez esetben sem lehet régebbi 7 naposnál.

A felső tagozatosoknak szükségük van a 7 naposnál nem régebbi negatív tesztről szóló igazolásra, ha iskolába mennek, és az egyik törvényes képviselőnek is fel kell mutatnia a negatív tesztet.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Orbán Viktor is gratulált Ursula von der Leyen első unokájához

A magyar miniszterelnök Budapestről küldte jókívánságait. „Csodálatos pillanat! Az első ...

Tom Cruise visszaadja a Golden Globe-díjait

Így tiltakozik a díjazottakról döntő újságírószervezet, a HFPA tevékenysége ellen. The post Tom Cruise visszaadja a Golden Globe-díjait first appeared on 24.hu.

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-díjait

A színész ezzel tiltakozik a díjat odaítélő HFPA botránya ellen.

Bayer jót beszélgetett Schifferrel a műanyag identitásról

Szó esett a kényszermunkásokat foglalkoztató világcégek felelősségéről is. A publicista ...

Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat

Évente 2500 embert ütnek el a közútjainkon, közülük 150 ember meghal. The post Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat first appeared on 24.hu.