Kezdőlap » Sport » MMA-legenda ellen lép ringbe a bokszlegenda bukott fia

MMA-legenda ellen lép ringbe a bokszlegenda bukott fia

Minden idők egyik legnagyobb ketrecharcosa, a brazil Anderson Silva lesz Julio César Chávez Jr. következő ellenfele egy profi bokszmérkőzés keretei között.

Julio César Chávez Jr. pályafutása szépen indult, de a „Legenda fia" – édesapja, a három súlycsoportban is világbajnoki címig jutó mexikó géniusz után kapta a becenevét a fiú – sajnos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Bár a WBC középsúlyú világbajnoka volt, de az edzés morálja és a marihuánával kötött szoros kapcsolata miatt sosem teljesedett ki igazán a karierrje, írja a Profiboksz.hu szakportál. Rekordja jelenleg 52-5-1-1, most pedig egy olyan mérkőzésre készül, ami 10-15 évvel ezelőtt lehetett volna valóban aktuális.

Az ellenfél ugyanis nem más mint Anderson Silva, azaz "A Pók", aki a UFC történetének talán legmeghatározóbb középsúlyú bajnoka és a súlycsoportoktól független (P4P) ranglisták egykori éllovasa. Anderson Silva 2006. októberében lett a UFC középsúlyú bajnoka, miután kiütötte Rich Frnaklint, és nem kevesebb, mint tíz alkalommal védte meg az övét, amit rekordot jelentő 2457 napig, 2013. július 6-ig birtokolt, amikor is Chris Weidman a második menetben kiütötte. Ez a K.O. pedig gyakorlatilag le is is zárta a brazil zseni UFC-karrierjét: utolsó nyolc meccséből csupán egyet nyert meg, míg hatot elveszített. A nyolcadik eredményét megsemmisítették, miután ellenfele, Nick Díaz doppingtesztje annyira pozitív volt, amennyire csak egy doppingteszt lehet (plusz marihuánát is kimutattak a vérében).

A brazil harcos egyébként már sok-sok évvel ezelőtt kampányolt az első crossfight-ért amit a tervei szerint a legendás Roy Jones Jr. ellen vívott volna. A 45 éves brazil legenda számára nem újdonság az ökölvívás, hiszen két profi meccse is volt már, igaz vegyes sikerrel hiszen 1-1-0 a rekordja és az utolsó mérkőzésrére 16 évvel ezelőtt került sor.

A Chávez Jr.–Anderson Silva összecsapásra 2021. június 19-én kerül sor a mexikói Guadalajarában.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Csecsemő is volt a fegyházra ítélt pedofil pár áldozatai között

Az óvónő és élettársa az általuk gondozott és felügyelt gyerekekről készített pornográf felvételeket.

Ismét Varga Judit adhatja ki az engedélyeket a megfigyelésekre

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kérdezett rá írásbeli beadványában, hogy miután Völner Pál államtitkár lemondott, ki adhat engedélyt a titkosszolgálati megfigyelésekre.

Megbüntette a Pesti TV-t és rádiófrekvenciákat osztott ki a Médiatanács

A kormányközeli csatornára azért sújtott le az NMHH, mert nem megfelelő korhatár-besorolással sugároztak szexuális tartalommal rendelkező műsorokat.

Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége

Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.