Kezdőlap » Gazdaság » Kemény húsvét jön Európában, bütykölhető Tesla-konkurens készül

Kemény húsvét jön Európában, bütykölhető Tesla-konkurens készül

A romló járványhelyzet miatt hosszabbodó lezárásokkal és a svéd Volvo romló előrejelzéseivel magyarázzák az európai tőzsdék rosszkedvét. A svéd autógyár a chiphiány miatt vágta vissza prognózisát, de ez az egész európai autóipart megviselte. Jön viszont a sokat emlegetett újabb amerikai infrastruktúra-csomag, amely háromezer milliárd dolláros lehet, már dolgozik rajta a Biden-adminisztráció.

A német és a brit index 0,5, a francia 0,7 százalékkal, Stockholm egy százalékkal esik ma. A lengyeleknél is átlag feletti, 1,1 százalékos a vezető mutató esése, így a BUX 0,7 százalékos sülyedése inkább átlag körüli. Az amerikai határidős indexek is fél százalék körüli mínuszban vannak.

A magyar mutatót az OTP egy százalékos esése húzza le, a Telekom 0,4 százalékos mínuszban jár. A Mol viszont 0,1, a Richter 0,7 százalékkal drágul. Az MNB ülése előtt a forint gyengül, 366,80 az euró, igaz, ez a tegnapi erősödéshez képest értendő. Volt a napokban gyengébb is a fizetőeszközünk.

>>>>">Árfolyamok és grafikonok

A dollár újra erősödik, az arany stagnál, az ipari fémek esnek. Ismét nagyobb esésbe kezdett az olaj, 3-4 százalékos süllyedést produkál. 

Kemény húsvét vár Németországra – és ránk is?

Angela Merkel kancellár és a regionális vezetők abban állapodtak meg, hogy Németországot a húsvéti ünnepek alatt is zárva tartják, miután a koronavírus gyorsan terjed és a kórházakat elárasztották a betegek. Minden bolt öt napig zárva lesz, kivéve egyes élelmiszerboltokat. “Nagyon-nagyon súlyos helyzetben vagyunk” - mondta Merkel. (További cikkünk: Németország szigorít.)

Magyarországon legalább annyira súlyosnak tűnik a helyzet, lakosságarányosan nagyon magas a halálozások száma, dugig vannak és teljesítő-képességük határán állnak a kórházak.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Závecz Research: Kiegyenlítettek az erőviszonyok és a győzelmi várakozások

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 48 százalékos, a második helyen a DK áll 18, a harmadikon a Jobbik, 15 százalékkal - állítja egy friss felmérés.

A tokiói olimpia magyar meglepetésérmese már a világjátékokért harcol

A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy ...

Megújul a pápai katolikus nagytemplom

MH/MTI 2021. szeptember 28. kedd. 18:33 Udvardy György a sajtótájékoztatón ...

Kunhalmi Ágnes (Facebook): Ez az ország kettészakadt, és terjed benne a gyűlölet

„Ma egy kormánypárti szimpatizáns megütötte Szabó Tímea országgyűlési képviselőtársamat, aki ...

Elképesztően nagy az érdeklődés a Gyurcsány-film iránt, de a pesti mozik alig merik vetíteni

Három hétre előre eladták az első előadás jegyeit. A Karácsony Gergely által kinevezett pesti mozihálózat vezetője mindent elkövet, hogy kevesebb nézőhöz jusson el az Elk.rtuk.