Kezdőlap » Külföld » Már 2019 októberében felbukkanhatott a koronavírus

Már 2019 októberében felbukkanhatott a koronavírus

Már 2019 októberében fertőzhetett a koronavírus amerikai tudósok szerint. Az első eset két hónappal az első hivatalos jelentés előtt megjelenhetett.

Már 2019 októberében fertőzhetett a koronavírus a kínai Vuhanban - írja az upi.com egy amerikai tudósok által jegyzet kutatás alapján. A Kaliforniai Egyetem, az Arizónai Egyetem, illetve az Illumina nevű biotechnológiai cég a Science folyóiratban csütörtökön közzétett felmérésben a kutatók molekuláris vizsgálatokkal és szimulációkkal határozták meg, mikor bukkanhatott fel az első fertőzött, illetve mikor jelent meg a vírus "közös őse" az ázsiai országban.

Védőmaszkot viselő emberek QR-kóddal azonosítják egészségi állapotukat egy bevásárlóközpontban Hupej tartomány székvárosában, VuhanbanForrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A kutatásaik alapján pedig azt írták, a vírus már október és november között fertőzhetett Hubej-tartományban, két hónappal az előtt, hogy hivatalosan azonosították a vírust 2019 decemberében.

A tudósok emellett különböző szimulációkat is alkalmaztak, hogy modellezék a vírus korai terjedését. A kísérletek azt mutatták, hogy a szimulált járványoknak csupán 29,7 százaléka vált "önfenntartó járvánnyá". A többi szimulációban a járvány elhalt.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Akkora a hiány magyar szakmunkásból, hogy már az oktatásba is külföldieket hoznának

Ráadásul a magyar építőipar hatékonysága is nagyon alacsony, így hiába van jelen 40 ezer külföldi szakmunkás, még ez sem elég.

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan

A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban. 

A Kékesen és Sopronban is havazott, holnap is kifehéredhet a táj

Újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Az eső mind több helyen vált át havazásba.

Napi balfék: Márki-Zay Péter megszólítja az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Lewandowski megmutatta, hogy bárhonnan tud zseniális gólokat lőni – videó

A Bayern München labdarúgócsapatának legnagyobb sztárja, az Aranylabdára is esélyes ...