Kezdőlap » Belföld » A magánklinikák is segítséget nyújthatnának az oltásban

A magánklinikák is segítséget nyújthatnának az oltásban

Rudas László, az Istenhegyi Magánklinika tulajdonosa szerint nagy segítséget tudnának nyújtani hosszú távon a vakcinációban.

Szívesen részt vennének a magánklinikák az oltások lebonyolításában, így hosszú távon azt is el lehetne érni, hogy esetleg az oltakozók (idősek, krónikus betegek, egészségügyi vagy kiemelt hivatali dolgozók) családtagjai is hamarabb elmehetnének vakcinációra az átfertőződés megakadályozása érdekében – véli Rudas László, az Istenhegyi Magánklinika tulajdonosa. A vállalkozó szerint a magánklinikák segítségével – amelyek már bekapcsolódtak a tesztelésbe is – azon a problémán is jobban úrrá lehetne lenni, ami abból adódhat, hogy vannak, akik nem jelennek meg az oltáson, így rizikóssá válik a megmaradt vakcinák felhasználhatósága.

Rudas elmondta azt is,

nemcsak az állami egészségügyi intézmények, hanem a magánklinikák is különleges helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt,

hiszen a szolgáltatásaik egy része visszaesett, kevesebben mennek hozzájuk például megelőző kezelésekre vagy szépészeti beavatkozásokra (plasztikai műtétre), egynapos sebészetre. Ez abból is adódik, hogy a pandémia miatt jobban meggondolják az emberek, mire költik a pénzüket, illetve abból, hogy ezek a műtétek későbbre, a járvány utáni időszakra halaszthatók.

Megnőtt ugyanakkor a magánklinikák keresettsége a szakrendeléseken, mert ezekre az állami rendszerben most nehezebben lehet eljutni a pandémia miatt.

Sokan nem is vállalkoznak arra, hogy a kórházakban kezeltessék magukat, mert félnek az esetleges megfertőződéstől. Az Istenhegyi Magánklinika ezért is döntött úgy, hogy megvásárolja a Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó Telki Kórház Kft.-t. A Telki Kórház Kft. működtette Budapesten, a Budakeszi úton a Medicina Egészségközpontot, melynek szolgáltatásai most átkerülnek az Istenhegyi Magánklinika telephelyére, a budapesti Istenhegyi út 29–31. alá. A jövőben mindkét szolgáltató páciensei profitálnak a felvásárlásból, hiszen az Istenhegyi Magánklinika szolgáltatásai jelentősen bővülnek.

Az eddigi szolgáltatásaik mellett március 1-jétől az Istenhegyen már elérhető lesz a gyermekgyógyászat, a pszichiátria, a szemészet, a gyermekortopédia, az üzemorvosi ellátás és a menedzserszűrés, illetve hamarosan elérhetővé válnak a digitális röntgenvizsgálatok és a mammográfia is.

A Medicina Egészségközpont páciensei pedig a jövőben közvetlenül igénybe tudják venni az Istenhegyi Magánklinika egyedi, speciális szolgáltatásait, mint amilyen az intim lézeres inkontinenciakezelés, a hűtött prosztata-termoterápia, a horkolásgátló lézerkezelés, a merevedési problémák kezelése, illetve a gasztroenterológia, a kolonoszkópia és az aspirációs citológiai vizsgálatok.

Az egynapos sebészeti beavatkozások elérése külön könnyebbséget jelent majd a Medicina Egészségközpont eddigi betegeinek, hiszen a Medicina nem rendelkezett egynapos sebészeti részleggel. Az Istenhegyi Magánklinikán viszont csak 2019-ben közel kétezer ilyen sebészeti beavatkozást végeztek el. Az Istenhegyi Magánklinika a rendelők működtetésére szánt területét is bővítette, jelenleg már 1300 négyzetméteren fogadja a pácienseit.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége

Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.

Újra mozivásznon a Queen legendás budapesti koncertje

A magyar popkultúra és rocktörténet egyik legjelentősebb mérföldköve minden kétséget ...

Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével

A magyar-amerikai hibrid üzleti modelljéről ismert kockázati tőkealap-kezelő, a Vespucci Partners négy vezetője, valamint három portfóliócégük – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – is részt vett idén a CES-en, a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvényén Las Vegasban, ahol a legmodernebb technológiák és a globális innovációs trendek mellett a világ legismertebb márkáinak képviselőivel és potenciális befektetőkkel is találkoztak. Az utat az Input Program és Express Innovation Agency hozta tető alá.

Pénzbüntetéssel sújtotta az NMHH a Pesti TV-t

Majd kiosztott két rádiós frekvenciát. The post Pénzbüntetéssel sújtotta az NMHH a Pesti TV-t first appeared on 24.hu.