Kezdőlap » Külföld » Megbírságolt egy énekest a német bíróság a fia színpadi fellépése miatt

Megbírságolt egy énekest a német bíróság a fia színpadi fellépése miatt

A bajor bíróság bűnösnek találta azt a népdalénekest, aki a szigorú német gyermekmunkára vonatkozó szabályozás szerint törvényt sértett, amikor 4 éves fia egy koncert alkalmával közösen lépett fel vele a színpadon.

A 39 éves Angelo Kellyt 3 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta Haßfurt közigazgatási bírósága, amiért az énekes egy 2019-es nyári fellépése során fiával, Williammel közösen énekelte el a színpadon a „What a Wonderful World” című dalt. A 4 éves fiú Angelo Kelly legfiatalabb gyermeke az öt közül.

„A performansz során a gyermek, William legalább 30 percet töltött a színpadon, ahol együtt játszott és énekelt, valamint előadta saját dalát is, ez munkának minősül az ifjúsági munkavédelmi törvény szerint”– indokolta a bíróság a döntést a Deutsche Presse-Agenturnak.

A Németországban népszerű Angelo Kelly Facebook-oldalán azt írta, fellebbezni fog az ítélet ellen.

„Apaként gyermekeim jóléte a legfontosabb számomra. Williamnek soha nem volt kötelessége velünk lennie a fellépéseken. Ha megcsinálta, akkor azért, mert akarta” – áll a bejegyzésben.

Az énekes ügyvédje szerint jogilag helytelen döntés született

A 3-6 év közötti gyermekek a német törvények szerint csak napi két órán keresztül vehetnek részt zenés előadásokban, ezt is engedéllyel és csak reggel 8 és 17 óra között – írja a Deutsche Presse-Agentur. William, aki most 5 éves, a hatóságok szerint 20:20-ig tartózkodott a színpadon.

Angelo Kelly védője, Julian Ackermann azt mondta, hogy a „rövid színpadon való megjelenés az anya és testvérei jelenlétében, a saját apja által adott koncerten” gyermekmunkaként történő értelmezése jogilag helytelen és „távol áll a tényektől”.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Akkora a hiány magyar szakmunkásból, hogy már az oktatásba is külföldieket hoznának

Ráadásul a magyar építőipar hatékonysága is nagyon alacsony, így hiába van jelen 40 ezer külföldi szakmunkás, még ez sem elég.

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan

A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban. 

A Kékesen és Sopronban is havazott, holnap is kifehéredhet a táj

Újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Az eső mind több helyen vált át havazásba.

Napi balfék: Márki-Zay Péter megszólítja az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba

Még várnak a megerősítésre, de nagyon erős a gyanú. The post Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba first appeared on 24.hu.