Kezdőlap » Sport » Magyar válogatott focistát igazolt a Budapest Honvéd

Magyar válogatott focistát igazolt a Budapest Honvéd

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd FC megállapodott a válogatott középpályással, a 25 esztendős Nagy Dominikkal, aki kétéves szerződést kötött a fővárosi klubbal.

Nagy Dominik a Budapest Honvéd FC második téli igazolása, a kispesti csapat korábban megszerezte Bőle Lukácsot is – számolt be a kispesti klub honlapja. 

A tízszeres válogatott labdarúgó Pécsen kezdte a pályafutását, 16 évesen mutatkozott be az első osztályban, így Dárdai Pált követően ő lett a PMFC második legfiatalabb NB I-es játékosa. Ezt követően játszott Kozármislenyben, majd a Ferencváros szerződtette, ahol bajnok és kupagyőztes lett. 2017-ben szerződtette a lengyel Legia Warszawa, ahol szintén két bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett, legutóbb pedig a görög Panathinaikosz kölcsönjátékosa volt. A lengyel bajnokságban 60 meccsen 11 gól és 10 gólpassz a mérlege, az NB I-ben 59 mérkőzésen 2 gól és 10 gólpassz fűződik a nevéhez, a görög első ligában pedig 8 találkozón 1-1 gólt és gólpasszt könyvelhetett el.

Nagy Dominik a Honvédhoz igazoltForrás: honvedfc.hu

„Vártam már, hogy aláírjak és eldőljön a sorsom, boldog vagyok, hogy itt lehetek a Honvédnál, hiszen csapattal edzhetek – mondta Nagy Dominik a szerződés szignózását követően. – Izgatottan várom, hogy a Honvéddal tréningezzek, örülök, hogy szinte mindenkit ismerek, játszottunk együtt, vagy éppen egymás ellen korábban. Pisont Istvánnal szoros kapcsolatot ápolok, hiszen az utánpótlás-válogatottnál volt edzőm már. Azon leszek, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat és játékba lendüljek. Bár ősszel egy rosszabb periódusban volt a klub, de azt gondolom, hogy a tavasz folyamán elindul felfelé a csapat. Ehhez szeretném hozzátenni a magamét jó és eredményes játékkal."

„Dominik egy sokoldalú, minőségi játékos, aki nagyon motiváltan érkezett hozzánk. Kell egy kis idő, hogy utolérje magát de biztosak vagyunk benne, hogy segíteni fogja a csapatot a sűrű versenynaptár okozta meccsdömpingben, valamint a következő szezonban is. A megbeszélések alatt végig azt éreztük, hogy a Honvédban szeretne futballozni, amiben az is szerepet játszott, hogy ismeri a csapat nagy részét, illetve a vezetőedzőt is" – mondta Kun Gábor ügyvezető.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Műtét közben figyeli a szervek mozgását az új technológia

A Panasonic kifejlesztett egy új, infravörös orvosi képalkotási rendszer (MIPS), ...

A Szent Imre Kórházban dolgozók 90 százaléka aláírta az új jogviszonyról szóló szerződést

Interjú Bedros J. Róberttel, a Szent Imre Kórház főigazgatójával, a miniszterelnök főtanácsadójával.

Hollik István: A Néppárt vezetői fölülnek a baloldali álhíreknek

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint mindenki számára nyilvánvaló, hogy az ...

Mégis bevásárolt Szputnyik V-ből Szlovákia

Másfél hete az egyik koalíciós partner megvétózta a beszerzésről szóló tárgyalások megindításához szükséges határozatot, mostanra az első szállítmány már meg is érkezett Kassára.

Kovács Zoltán: A baloldal félelmet és bizalmatlanságot gerjeszt

Az államtitkár arra a kérdésre, hogy miért használja Magyarország az ...