Kezdőlap » Belföld » Három nagyvárosban nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Három nagyvárosban nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Pécsen, Győrben és Szombathelyen emelkedő tendenciát mértek.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A második heti szennyvíz eredmények országosan továbbra sem mutatnak jelentős változást, az átlagos koronavírus örökítőanyag koncentráció továbbra is stagnál – számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ az oldalán.

Némi változás mégis akadt: emelkedő tendenciát mértek Győrben, Pécsen és Szombathelyen, míg csökkenőt állapítottak meg Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben.

A koronavírus koncentrációja Debrecenben, Győrben, Salgótarjánban, Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) már alacsony, Pécsen azonban az átlagosnál magasabb.

Az NNK korábbi közlése szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

(Képünk illusztráció)

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Meredeken csökken az új koronavírusos esetek száma a briteknél

Már közel 22 millió ember kapta meg legalább az első oltást, ez a felnőttek 40 százaléka. A brit kormány előbb és jobb szerződéseket kötött a szállítókkal, mint Brüsszel.

Fucsovics Márton negyeddöntős a rotterdami tenisztornán

Fucsovics Márton negyeddöntőbe jutott az 1,12 millió euró (403,5 millió ...

Sorozatban ötödször kapott ki otthon a Liverpool – videó

A címvédő Liverpool 1-0-ra kikapott hazai pályán a Chelsea-től a ...

Alexis Sánchez két góljával nyert az Inter – videó

Az Internazionale idegenben 2-1-re legyőzte a Parma csapatát az olasz ...

Erős utórengés volt Görögországban

A földmozgást országszerte érezni lehetett.