Kezdőlap » Gazdaság » Fenntartható ajándékkal a gyerek is tudatosabb lesz

Fenntartható ajándékkal a gyerek is tudatosabb lesz

Karácsonykor megnő a háztartásokban felhalmozódó hulladék mennyisége – gondolhatunk az ajándékok becsomagolásához szükséges papírokra, a dekorációkra vagy az ünnepi vacsorák során keletkező feleslegre. Lehet fenntarthatóbb a karácsony, ha az ajándékválasztásnál is ügyelünk a környezetbarát megoldásokra, amelyek még a legkisebbek tudatosságra nevelését is segíti.

A plüssjátékok eddig is nagy kedvencnek számítottak a gyerekek körében, ezért jó tudni, hogy vannak a bolti kínálatban száz százalékban újrahasznosított poliészterből készült szőrmókok. Egy ilyen figura elkészítéséhez egy tucatnyi visszaváltott PET-palackot használnak fel.

– Ezt nyugodtan meséljük el a gyerekeknek is, hiszen egy ilyen különleges ajándékkal hozzájuk is közelebb hozhatjuk a fenntarthatóság eszméjét – tanácsolják.

A felnőtteknek is akadnak fenntartható ajándékok. Így például kaphatók újrahasznosított, több méretben kapható serpenyők, sütőeszközök, emellett több divattermék, otthoni textiláru, táska, cipő környezettudatosan készül kevés víz felhasználásával, biopamutból és természetes szálakból.

Az sem mindegy, miben visszük haza a boltban vásárolt cikkeket. A bolti csomagolóeszközöket tudatosan kell megválasztani: inkább újrahasznosítható papír- és többször használatos, mosható műanyag táskákban, tasakokban, illetve teljesen lebomló, házilag is komposztálható zacskókba vagy kartondobozokba pakoljunk.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Visszavonult az argentin fociválogatott korábbi sztárja

40 évesen visszavonult az 57-szeres argentin válogatott Maxi Rodríguez, aki ...

Pataki Ági: Rákay Philip vagy Ákos eddig is készíthettek volna zseniális kisfilmeket, de nem tették, ők a nagy pénzre vágytak

Férje, a szintén producer Kovács Gábor szerint egy olyan kör került beljebb, akiket Andy Vajna még szakmai alapon elutasított. The post Pataki Ági: Rákay Philip vagy Ákos eddig is készíthettek volna zseniális kisfilmeket, de nem tették, ők a nagy pénzre vágytak first appeared on 24.hu.

Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

Már közel 100 milliárd forintot fizettek ki a családoknak.

Az orosz hokilegenda szenzációs teljesítményével győzött a Washington az NHL-ben

A csapatkapitány Alekszandr Ovecskin mesterhármasával a Washington Capitals 4-3-ra nyert ...

Szijjártó Péter: Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is szabadon utazhatnak a beoltottak

Egyiptommal kedden, a Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás.