Kezdőlap » Külföld » Koronavírusos lett négy oroszlán a barcelonai állatkertben

Koronavírusos lett négy oroszlán a barcelonai állatkertben

Két gondozónak szintén pozitív lett a tesztje.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A koronavírus tüneteit kezdte mutatni három nőstény és egy hím oroszlán a barcelonai állatkertben, ezért leteszteltették az állatokat. A mintavétel után kiderült, hogy a négy oroszlán tesztje pozitív lett - írja a South China Morning Post a spanyol állategészségügyi hatóságok jelentései alapján.

A lap azt is közölte, hogy az állatkert két munkatársa is megfertőződött. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy az állatok hogyan kaphatták el a vírust.

A barcelonai állategészségügyi szolgálat felvette a kapcsolatot a New York-i Bronx Állatkerttel, ahol korábban négy tigris és három oroszlán tesztje pozitív lett. Az állatok egyébként azóta már felépültek a betegségből.

Képünk illusztráció.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.


Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan

A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban. 

Napi balfék: Márki-Zay Péter megszólítja az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Lewandowski megmutatta, hogy bárhonnan tud zseniális gólokat lőni – videó

A Bayern München labdarúgócsapatának legnagyobb sztárja, az Aranylabdára is esélyes ...

Tíz százalék

Visszaugranék egy kicsit az időben, egészen odáig, hogy Fekete-Győr azon ...

Orbán Viktor bejelentette, ekkor jön a gyerekek vakcinája

Most jutott el oda a világ, hogy azt meri mondani ...