Kezdőlap » Belföld » Stummer János a Nemzetbiztonsági Bizottság elé viszi a Szájer-ügyet

Stummer János a Nemzetbiztonsági Bizottság elé viszi a Szájer-ügyet

Stummer János Szijjártó Péternél is rá kíván kérdezni arra, hogy mik a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatok.

„A nemzetbiztonsági bizottság jövő héten soron következő ülésén a bizottság elé kerülő témák között ott lesz Szájer József ügye is” – közölte Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke az Indexszel. Stummer János Szijjártó Péternél is rá kíván kérdezni arra, hogy mik a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatok és más országok titkosszolgálatainak lehetséges beavatkozásai.

Stummer János a mai nap folyamán Facebook-posztban is bírálta a kormányt, és megosztotta gondolatait. „Látom, egyesek azzal az elmélettel házalnak, hogy Szájert a német titkosszolgálat vadászta le, cserébe az uniós vétóért. Ezzel a spekulációval három baj is van” – írja Stummer János.

A jobbikos politikus szerint ez „egyrészt eltereli a közfigyelmet a botrány valódi magváról, a politikusként kimondott szavak és a magánemberként viselt dolgok közötti égbekiáltó ellentmondásról. Másrészt egy rendkívül aggasztó dolgot állít, méghozzá mindenfajta bizonyíték nélkül: mármint azt, hogy egy idegen ország titkosszolgálata a magyar belpolitika folyamatait alapvetően meghatározó módon, akár a soron következő választásra is hatással, közvetlenül avatkozik be a magyar belügyekbe” – írja posztjában a Nemzetbiztonsági Bizottság ellenzéki elnöke. 

„A harmadik probléma ezzel az elmélettel, hogy mindezek mellett kommunikációs menekülőutat is biztosít a Fidesznek: Szájert most azért büntetik, mert szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal. Egy vert, magyarázhatatlan helyzetben kaptak most Orbánék előnyt, aminek segítségével akár ostromlott erődöt is építhetnek” – véli a Jobbik politikusa.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Nem tudja megállítani a francia kormány a koronavírus-járványt, durva szigorítások jöhetnek

A franciák következetlenül, folyamatosan változtatják a szabályokat, hol enyhítenek, hol szigorítanak, ráadásul a migránsnegyedekben be sem merik tartatni őket.

Nehéz napok Rómában

Megkezdte szerda délután a kormányválság megoldásáról szóló egyeztetést a parlamenti ...

A lakástámogatások hajtják az ingatlanpiacot

MOA 2021. január 28. csütörtök. 0:25Frissítve: 2021. január 28. 3:00 ...

Még mindig súlyos károkat okoz a madárinfluenza

Jáger Laura 2021. január 28. csütörtök. 0:24Frissítve: 2021. január 28. ...

Kós Károly, a szellemi forrás

Lassan lefékez az autónk a fehér kapu előtt, a kertből ...