Kezdőlap » Külföld » Térdre kényszerült az olasz kereskedelem

Térdre kényszerült az olasz kereskedelem

Jánosi Dalma (Róma)
2020. november 25. szerda. 19:29

Gazdasági tragédiába csapott át az egészségügyi vészhelyzet Olaszországban, mivel a baloldali kormány helytelenül kezelte a járvány második hullámát. Ötvenezer kereskedő üzent hadat Giuseppe Conte kormányának, csendes és békés ellenállásba kezdtek. A kormány elrendelte a boltok bezárását, az adók és illetékek kifizetésében azonban nem rugalmas, a határidőket nem tolta későbbre.

A Toscanában indult polgári engedetlenség vezetője Anna Lapini a nemzeti kereskedelmi kamara elnökéhez, Carlo Sangallihoz a fordult, hogy országos szinten kövessék példájukat. A kereskedők úgy vélik, a kormány által megígért juttatások töredékei a kiadásoknak, nincs megfelelő országos gazdaságvédelmi stratégia a kis- és középvállalkozások megmentésére. A szektor tagjai az adók és illetékek befizetésének megtagadása mellett döntöttek. A források hiányában a beosztottak munkabéreinek, valamint és a beszállítók kifizetését részesítik előnyben. Úgy vélik, az adók várhatnak, mivel a kormány figyelmen kívül hagyja a szektor kéréseit, nehézségeit. „Tisztelet és megbecsülés nélkül bánik a kereskedelmi szférával, csupán bankautomatának használja őket” – méltatlankodnak a vállalkozók, kereskedők kormány hozzáállásával kapcsolatban.

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt (FdI) elnöke azzal vádolja az ország vezetését, hogy a kínai kereskedőket és a nigériai maffiát támogatja. A legújabb költségvetési tervezetből ugyanis az átutalás egyik formájára vonatkozó illetékek eltörlésre kerültek, azzal az indokkal, hogy lehetetlenség behajtani őket. Közismert, hogy a nigériai bűnbandák és a kínai kereskedők ilyen módon továbbítanak pénzt Olaszországból hazájukba.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Kórházba került, sürgősen meg kellett műteni Cseh Lászlót

Múlt hétfőn kibírhatatlan hasi fájdalmai voltak Cseh Lászlónak, és meg ...

Lakásbővítés és felújítás: összegyűjtöttük, mit érhetsz el csokkal és lakásfelújítási támogatással

2021 az otthonteremtés és a lakásfelújítás éve lehet az állami otthonteremtési programnak köszönhetően. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, mennyi pénzt használhatnak fel a családosok, ha bővítésre és felújításra keresnek finanszírozási lehetőséget.

Gulyás Márton a Hír TV-től is lopott felvételeket

573 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel ...

Túl van az első edzésén a Fradi új igazolása – képek

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros hétfőn ...

Rémhír, hogy Pünkösdig zárva lesznek a szállodák és éttermek

Fellélegezhet a vendéglátóipar – a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a ...