Kezdőlap » Gazdaság » Különleges hűtőszekrényeket vásárol egy autóipari vállalat vakcinák tárolására

Különleges hűtőszekrényeket vásárol egy autóipari vállalat vakcinák tárolására

A Ford korábban azt jósolta, hogy 5 milliárd dolláros veszteséget kényetelenek majd elkönyvelni a koronavírus-járványon. Ez az összeg végül 1,9 milliárd dollár lett, ami szintén tetemes veszteségnek mondható. A cég mindenképpen szeretné elkerülni, hogy ismét le kelljem állni a gyártással, ezért nem csak vakcinát, hanem az azok tárolására alkalmas extrém hideget biztosító hűtőszekrényt is vásárol.

A Reuters értesülései szerint a Ford 12 olyan hűtőszekrényt rendelt, amelyek alkalmasak a koronavírus elleni vakcina tárolására. Elsősorban a Pfizer készítménye miatt van szükség erre, hiszen más készítményekkel szemben, ennek az oltóanyagnak speciális tárolásra van szüksége.

A lap szerint egy darab ilyen hűtőszekrény átlagosan 15 ezer dollárba került, vagyis a Ford összesen 180 ezer dollárt költött ezekre a berendezésekre.

A vállalat közleménye szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy azok, akik szeretnék, beoltathassák magukat, hozzátéve, hogy az oltás nem lesz kötelező a dolgozóknak.

IllusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/Scott Olson

Szintén kiderült, hogy a speciális hűtőszekrények az év végére érkeznek meg a Fordhoz, arról viszont nem adtak ki információt, hogy melyik vállalat szállítja le őket.

x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Kisfiúkat ronthatott meg, négyszer került ilyen botrányba az egykori francia baloldali miniszter, most baromságnak nevezi, hogy korábban petíciót írt alá a pedofilok védelmében

Jack Lang - francia rekordként - összesen 12 évig volt különböző baloldali kormányokban miniszter. Mindig mindent megúszott.

Álhír a pünkösdig tartó szálloda-stop

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a ...

Szijjártó Péter ezúttal a hollandoknak szólt be

Müller Cecília tudományos kiselőadást tartott, míg György István, aki szerint ...

Medián: a közös lista szavazatokat visz a baloldaltól

A Medián közvélemény-kutatása rámutatott, hogy a közös lista nem feltétlenül ...

Több mint 5 százalékkal emelkedett a földgázfogyasztás az idei fűtési szezonban

2021. január 19. 18:39 – szerző: 168 Óra / MTI ...