Kezdőlap » Külföld » Hidvéghi: A baloldal ismét megpróbálta besározni Magyarországot

Hidvéghi: A baloldal ismét megpróbálta besározni Magyarországot

MH/MTI
2020. november 25. szerda. 18:58
Frissítve: 2020. november 25. 19:06

Hidvéghi az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének a szlovéniai magyar médiajelenléttel foglalkozó vitáját követően magyar újságíróknak adott nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy mind Szlovénia mind Magyarország tagja az Európai Unió közös piacának.

A közös piacon belül pedig a tőke szabad áramlása biztosított, ami azt jelenti, hogy az európai vállalatok más uniós országban is befektetnek, így a média világában is - közölte. Szava szerint ilyen alapon, a szlovén példánál maradva, el kellene ítélni a svéd, a cseh, vagy az osztrák beavatkozást is a szlovén belügyekben, ugyanis ezeknek az országoknak a vállalatai is médiatulajdonnal bírnak az országban.

„Azt javaslom Dobrev Klárának és a többi magyar baloldali ellenzéki képviselőnek, ha már úgyis lépten-nyomon aláírásgyűjtéseket kezdeményeznek és hergelnek, akkor most kezdeményezzenek egy olyan eljárást, hogy az Európai Parlament ítélje el Németországot és az Egyesült Államokat azért, mert a magyar belügyekbe avatkoznak be. Hiszen van Magyarországon német, illetve amerikai médiabefektetés, médiatulajdon is” - fogalmazott.

Látszik a dolog abszurditása, de követve azt a logikát, amelynek mentén, hazugságok alapján a baloldal ismét megpróbálta besározni és támadni Magyarországot, akkor ezt kell tenniük - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Az Európai Parlament azért tűzte plenáris ülésnek napirendjére a vitát, mert egy szlovén internetes portál állításai szerint Magyarországi médiabefolyást szerzett Szlovéniában azért, hogy politikai nyomást gyakorolhasson Észak-Macedóniára.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Nem igaz, hogy pünkösdig zárva kell maradniuk a vendéglátóhelyeknek és szállodáknak

MH/MTI 2021. január 19. kedd. 18:33Frissítve: 2021. január 19. 18:40 ...

Életjelet adott a konzervatív közösségi médium, a Parler

Üzenetet hagyott John Matze, a Parler közösségi oldal feje. A ...

Egy nap alatt több mint 1600-an haltak meg koronavírusban Nagy-Britanniában

Már 4,2 milliónál is több ember kapta meg az első oltási adagot.

Az új kötelezetti rendszerrel felértékelődik az energiamegtakarítás – de ki issza meg ennek a levét?

(A szerző a Wattler Kft. ügyvezetője. Az Ekonomi a G7 ...

Sehol sem tart az EU az oltásokkal – de már azt tervezgetik, mi lesz a fölösleggel

Az EU azt kéri a tagállamoktól, gyorsítsák fel a koronavírus elleni beoltást - az Unió ugyanis lakosságarányosan egyelőre eléggé le van maradva a világ több országától is. Ennek ellenére azt tervezgetik, mit csinálunk majd a fölösleggel.