Kezdőlap » Kultúra » “Az első próbán csengett a fülem” – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

“Az első próbán csengett a fülem” – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

Ha nincs reakció a nézőtérről, az nagyban megnehezíti a színészek munkáját, de a streamelt színház is sokkal jobb, mint a semmilyen. Elindult a színházi streamingszolgáltató, megnéztük, hogy működik élesben egy előadás közvetítése.

Ezúton szeretnénk a figyelmedbe ajánlani egy interjúlehetőséget Kovács Patrícia színművésszel, aki a novemberben induló SzínházTV háziasszonya lesz.

A SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform, amelyen keresztül otthonról, kényelmesen, külföldről és vidékről is többedmagunkkal nézhetünk élő színházi előadásokat. A platform célja, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak személyesen elmenni a színházba.

A SzínházTV nézői a közvetítések előtt egy pár perces bevezetőt láthatnak, a szünetben pedig Kovács Patrícia vezetésével egy húsz perces beszélgetés során kulisszatitkokat tudhatnának meg az előadással kapcsolatban.

A streaming platform a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Egy Őrült naplója című előadásával indul november 12-én, később pedig a színdarabokat minden csütörtökön este 19:00-tól lehet élőben követni online.

Amennyiben érdekes lehet nektek egy interjú Kovács Patríciával, aki további részleteket tud megosztani a SzínházTV-ről, keressen minket bizalommal lenti elérhetőségeink bármelyikén!

A színházi előadások streamelésének ötlete már hosszú ideje érlelődött Radnai Márk, a SzínházTV ötletgazdájának fejében, azonban a koronavírus-járvány első hulláma láthatóan megadta a végső lökést a projektnek.

A novemberben indult színházi streamingszolgáltató platform mindenkori célja, hogy azok is láthassák a legjobb színházi előadásokat, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak elmenni személyesen a színházba.

A hvg.hu videós stábja a Centrál Színház New York-i komédia című előadása előtt és közben pillanthatott be a kulisszák mögé, így megtudhattuk többek között, milyen technikai felszerelés szükséges egy közvetítéshez, és azt is, hogyan viselik a színészek, ha üres nézőtér előtt játszanak.

[embedded content]

A jelenleg helyzetben a streamelés a túlélést jelenti a színházak számára, de az kérdés, elég-e ennyi. Erről színházi szakemberek nyilatkoztak nekünk egy korábbi cikkünkben:

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Katasztrófa sújtotta terület lett Spanyolország egy része a hó miatt

2021. január 19. 17:52 – szerző: 168 Óra / MTI ...

A britek már készülnek a nyaralásokra

Nő a foglalások száma az utazási cégeknél, az irodák adatai szerint, nagy az optimizmus az utazni vágyók körében.

A korábbi fradista válogatott játékos hazatért, a Honvédnál folytatja

Nagy Dominik tízszeres válogatott labdarúgó a Budapest Honvéd csapatához igazolt. ...

Több ezer embert bocsát el a FedEx Európában

Egyesültek a TNT-vel. The post Több ezer embert bocsát el a FedEx Európában first appeared on 24.hu.

Szobrot rongált két kamasz Dombóváron

Azt mondta a két 15 éves fiú, hogy jó bulinak tűnt.