Kezdőlap » Sport » A Telekom Veszprém koronavírusos sztárja megőrizte jó hangulatát

A Telekom Veszprém koronavírusos sztárja megőrizte jó hangulatát

Kentin Mahé, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának világbajnok irányítója a koronavírus-fertőzés miatti karantén idején is megőrizte jó hangulatát.

A kiváló játékos az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában elmondta, eleinte enyhe tünetei voltak, de már sokkal jobban érzi magát. Csaknem egy hete van karanténban, de pénteken valószínűleg elhagyhatja a lakást, ha a következő tesztje negatív lesz.

A visszatérésének várható dátuma kapcsán megjegyezte, nem nála van a döntés, a klubja nyilván mindent megtesz, hogy visszaszerezze a játékengedélyét, de Magyarországon nagyon szigorú protokoll van érvényben ilyen esetekre.

Mahén kívül Lékai Máté, Rodrigo Corrales és Blaz Blagotinsek is megfertőződött - ám ők is jól vannak már -, de a veszprémiek nélkülük is pályára lépnek szerdán a német THW Kiel otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében.

"Figyelembe kell venni azt is, hogy egy meccsre csak 16 játékos nevezhető. Mi négyen legalább megkönnyítjük az edzőnk munkáját" - utalt a csapatösszeállításra viccesen az irányító.

Hozzátette, társaik nagyon fontos mérkőzés előtt állnak, mert a Kiel az egyik legjobb csapat a csoportjukban, és nagyon jó kézilabdát játszik. Mahé arról is beszélt, megpróbálnak minden mérkőzést lejátszani, amit csak tudnak, ezért nem kezdeményezték a szerdai találkozó elhalasztását.

A Telekom Veszprém koronavírusos sztárja, Kentin Mahé megőrizte jó hangulatátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Elárulta, továbbra sem tudják biztosan, hogy az előző idényből december végére halasztott kölni BL négyes döntőt megtartják-e, de játékosként arra vágynak, hogy játszhassanak, és a veszprémi klub történetében először megnyerhessék a Bajnokok Ligáját.

"Nagyon remélem, hogy képesek leszünk megnyerni. Jelenleg nagyon jó, felívelő pályán vagyunk, talán ebben most megállított minket ez az időszak, de reméljük, sikerül visszatérnünk a korábbi formánkhoz. Ha úgy játszunk, szép reményeink lehetnek" - nyilatkozta.

A bajnoki és BL-meccseken kívül válogatott találkozók, majd januárban az egyiptomi világbajnokság vár a kézilabdázókra.

"Ez egy speciális, nagyon intenzív időszak lesz, hiszen egyik meccs követi a másikat. Fizikálisan és mentálisan is nagyon fel kell készülni rá" - vélekedett Kentin Mahé.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Rendkívüli gyorssegély a jövedelem nélkül maradt művészeknek

MH/MTI 2020. november 25. szerda. 20:26 Az EJI szerdai közleménye ...

A nyugat-balkáni magyar médiaterjeszkedést elemezte az EP újabb magyar vitája

Cirkusz, hadova, baloldali médiatúlsúly – minden előjött. A fideszes Hidvéghi ...

Különleges hűtőszekrényeket vásárol egy autóipari vállalat vakcinák tárolására

A Ford minden dolgozója számára biztosítaná a koronavírustól védő oltóanyagot, ami viszont nagyon alacsony hőmérsékletet igényel.

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Az Európai Parlament szerint egyes tagországokban a kormányok állami hirdetések kiosztása révén növelik a médiára gyakorolt befolyásukat.

Optimista versenyképességi tükröt tart elénk az MNB

A pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a Covid-járvány 8 százalékponttal fogja megnövelni ...