Kezdőlap » Belföld » 3 perc: a budapesti közlekedés átalakítása, ombudsmanhoz fordulnak az SZFE diákjai és egy mesés grúz út titkai

3 perc: a budapesti közlekedés átalakítása, ombudsmanhoz fordulnak az SZFE diákjai és egy mesés grúz út titkai

A három legérdekesebb hír szerda reggel: kormányoldalról autósüldözést emlegetnek a belvárosi biciklisávok kapcsán, de hasonlót tervezett az előző városvezetés is;  Magyarországon a nők 40 százaléka végzett egyetemet és a belarusz ellenzék vezéralakja bejelentette, nem indul a következő választáson.

Vita a budapesti közlekedés átalakításáról

Autósüldözés, káosz - kormányoldalról ezzel támadták a belvárosi biciklisávokat. Közben hivatalosan évtizedek óta tervben van, hogy kevesebb legyen az autó Budapest központjában. Az előző városvezetés is ezt tervezte, de végül nem valósította meg – derítettük ki.

Az ombudsmanhoz fordulnak az ügyükkel az SZFE diákjai, mert szerintük az egyetem átszervezése Alaptörvény-ellenesen történik. Az oktatók pedig sztrájkba léphetnek október 1-től, ha nem sikerül megállapodni a követeléseikről.

Miközben Litvániában a nők 70 százaléka végzett valamilyen felsőoktatási intézményt, Magyarországon ez az arány 40 százalék. Infografikonunk megmutatja, hol állunk ezzel az Európai Unión belül. (Nem túl jól.)

Életveszélyes ukrán kikötő

Szvjatlana Cihanouszkaja a belorusz ellenzék egyik vezéralakja Brüsszelben jelentette be, hogy nem indul a következő szabad választáson. Hogy miért döntött így, kiderül videónkból.

Hatalmas mennyiségű ammónium-nitrátot halmoztak fel egy ukrán kikötőben, a szakértő szerint a hőség komoly tűzveszélyt jelent a műtrágya és robbanószer készítésére is használt anyagnál. Videón mutatjuk meg a rengeteg veszélyes anyagot.

Klímaváltozás Magyarországon és Szibériában

Budapesten 4 fokkal van melegebb, mint száz éve, Szegeden pedig egy órával tovább süt a nap, mint Szombathelyen. A 24.hu feldolgozta az elmúlt 120 év magyarországi időjárási szélsőségeit.

Szibériában is hőséghez vezet a klímaváltozás. Verhojanszk a Föld egyik leghidegebb pontja, télen a hőmérséklet akár -40 fok alá is csökkenhet. Idén júliusban azonban nyáron plusz 38 fokot mértek a városban. Látványos infografikákon mutatjuk be a folyamatot.

Egy grúz út titkai és veszélyei

Az ausztráliai Tasmánia államban soha ennyi bálna nem vetődött még partra, mint most. Hétfő óta már közel 470 hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfint találtak. A BBC bemutatja, hogyan próbálják megmenteni az állatokat.

Végül egy videó a csodás szépségű grúz Tuseti út titkairól és veszélyeiről. A hágón átvágók számára sokszor az út maga az úticél.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

„Most eljött a mi időnk” – így gúnyolódtak a romba dőlt Vár láttán a kommunisták

Gúnyos, cinikus megjegyzések tömkelegét találni a romos Budavári Palotáról a ...

Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia Káros és szembe megy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia

Több sebből vérzik az az elképzelés, hogy felpörgessék a vidéki légikikötők forgalmát. Az áruforgalmat inkább vasútra kellene terelni a szakértők szerint, a jóval nagyobb utasforgalomhoz több és jobb helyi turisztikai szolgáltatások szükségesek.

Ezrek tüntettek Svájcban a járványügyi intézkedések ellen

2021. október 17., vasárnap 06:46 | MTI A Keystone-SDA svájci ...

Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában

Legkevesebb hatan meghaltak a Paraguay-folyón. The post Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában first appeared on 24.hu.

Az olaszokat verő 17 éves csodagyerek úgy focizik, mintha a saját kertjében játszana

Gavi szinte még be sem mutatkozott a Barcelonában, de a ...